Mulig pyromanbrand ombord på Thorupstrand kutter

Mulig pyromanbrand ombord på Thorupstrand kutter

Nordjyllands Beredskab måtte torsdag aften kl. 19.30 sende flere slukningskøretøjer til Thorupstrand, for at slukke en brand på en kutter der lå på stranden.

Den populære kystlandingsplads og det godt besøgte turistmål Thorupstrand, hvor fiskerne stadigvæk trækker kutterne på land efter endt fiskeri, oplevede sent torsdag en brand i en af bådene. Det har fået indsatsleder Evald Ulstrup, fra det stedlige beredskab, til at tilkalde politiets brandteknikere, for at afdække om det er en påsat brand, der muligvis har forbindelse til de mange påsatte brande i sommerhusområdet tæt på.

Her har seks sommerhuse i Han Herred, siden begyndelsen af oktober måned været udsat for en brandstifter, skriver TV2Nord, værst gik det ud over tre sommerhus på samme vej i Slettenstrand, der natten mellem fredag den 7. oktober og lørdag den 8. oktober, gik op i røg.

For nyligt var brandstifteren nået til Thorupstrand, hvor et stråtækt hus blev forsøgt antændt, hvilket heldigvis blev opdaget i tide og branden slukket uden nævneværdig skade på huset.

Skaden på Thorup kutteren er omfattende. Hele styrhuset er brændt væk og ilden havde, inden brandfolkene fik kontrol med ilden, også nået at brænde det elektriske system af i maskinrummet. Heldigvis har branden kun forårsaget materiel skade og ingen er ifølge TV2Nord kommet til skade under den voldsomme brand.