Miljøorganisation støtter sæl-kompensation

Miljøorganisation støtter sæl-kompensation

Det er ønsket om et mere miljørigtigt og bæredygtigt fiskeri, fra de små og mindre både i det kystnære fiskeri, der nu får Greenpeace på banen, med kompensationskravet til støtte for de sæl-ramte bornholmske fiskere.

Men det sker selvfølgelig ikke uden at miljøorganisationen, samtidig kræver noget den anden vej. De store trawlere, som organisationen har set som de store syndere i dansk erhvervsfiskeri, ønskes ikke overraskende bremset yderligere.

Vigtigt at sikre de kystnære fiskere

Havbiolog Hanne Lyng Winther fra Greenpeace mener, at med en kompensation til de bornholmske fiskere, sikre man de små fiskere fortsat er med i erhvervet, når de sæl-sikre fangstredskaber, engang er udviklet og klar til brug.

Hanne Lyng Winther siger, ”Det er rigtig fint, at der er sat penge af til udvikling af de sæl-sikre redskaber, men man kan sige, det kommer lidt sent, i forhold til hvad fiskerne selv har råbt op om de senere år.”

”Jeg skrev til styrelsen, i et høringssvar til Den nye Hav og Fiskerifond, at man burde måske kigge på mulighederne her, hvorledes der kan etableres en egentlig kompensationsordning i tiden op til de sæl-sikre redskaber bliver operationelle. Det nytter jo ikke, at man løser problemerne og når man så først har løst problemet, er der ikke nogen fiskere tilbage,” slutter Havbiologen sin kommentar i DR`s nyhedsudsendelse i dag.