Mikroplast i drikkevandet skader ikke mennesker
Det er World Health Organization (WHO) der er ude med en undersøgelse, der bekræfter at det meste af den mikroplast, der optages i kroppen via kosten, forlader kroppen

Mikroplast i drikkevandet skader ikke mennesker

Det er World Health Organization (WHO) der er ude med en undersøgelse, der bekræfter at det meste af den mikroplast, der optages i kroppen via kosten, forlader kroppen igen efter at have passeret fordøjelses-systemet.

 

Du kan læse WHO rapporten her

 

Vi bør derfor ikke være bekymret for den mikroplast, der finder vej til klodens drikkevand. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport / analyse fra WHO. Analysen opsummerer den nyeste viden om mikroplastik i drikkevandet, hvor mikroplast større end 150 mikrometer ikke vil blive absorberet i den menneskelige krop og optagelsen af mindre partikler forventes at være begrænset.

 

Men samtidig opfordre WHO, at der forskes yderligere for at få en mere nøjagtig vurdering af eksponeringen for mikroplast og deres potentielle indvirkning på menneskers sundhed. Disse inkluderer udvikling af standardmetoder til måling af mikroplastpartikler i vand, flere undersøgelser af kilder og forekomst af mikroplast i ferskvand og effektiviteten af ​​forskellige behandlingsprocesser.

 

Samtidig anbefaler WHO at prioritere fjernelse af mikrobielle patogener og kemikalier, der kan forårsager dødbringende diarrésygdomme til mennesker, at man behandler for dette, da en spildevandsrensning der behandler for fækalt indhold og kemikalier, samtidig også effektivt kan fjerne mikroplast.

 

Denne spildevandsrensning kan fjerne mere end 90% af mikroplasten fra spildevandet, når det filtreres. Konventionel drikkevandsbehandling kan fjerne partikler, der er mindre end en mikrometer. En betydelig del af verdens befolkning har i øjeblikket ikke i tilstrækkelig grad en effektiv vand- og kloakrensning. Så ved at tackle problemet med menneskelig eksponering for fækalt forurenet vand kan samfundet samtidig løse problemet med mikroplast.

 

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra Verdenssundheds-organisationen WHO, der har undersøgt mikroplast i klodens drikkevand. Man bør derfor i højere grad fokusere mere på vandbehandlingssystemer der forebygger sygdomme. Sygdomme der hvert år er årsag til næsten 500.000 dødsfald, som følge af diarre. WHO anslår at to milliarder mennesker verden over dagligt drikker vand der er forurenet med colibakterier.

 

Dog anbefaler WHO stadig, at forbrugere og regeringer verden over går langt for at reducere mængden af plastik af hensyn til miljøet.