Med RFC´s russiske flådefornyelse bliver surimi-produktionen sat i vejret

Med RFC´s russiske flådefornyelse bliver surimi-produktionen sat i vejret

Det russiske fiskeriselskab RFC planlægger inden 2024, at være en kæmpestor Surimi-producent og planen med de syv nyindkøbte super-trawlere til flåden, vil efter 2024 dagligt pr. fartøj kunne producerer optil 85 tons lyssej-fileter, 80 tons lyssej-surimi, 50 tons hakket, 60 tons silde-fileter og behandle over 250 tons fraskær og fiskeaffald til fiskemel hver eneste dag.

Imponerede tal, som blev oplyst på Seafood Expo Global i Brussels i Belgium, da fiskerimessen åbnede. En strategi som russerne har rettet ind efter, med fleksibilitet som nøgleord. Den første af ialt 7 trawlere på 108 meter, vil blive leveret i 2020 og resten følger så med to skibe om året efterfølgende. Således alle skibe er leveret og i fiskeri senest ultimo 2023. Det første bygges på Metalships & Dicks i den spanske havneby Vigo, mens de reserende bliver bygget lokalt i Rusland på Admiralty Shipyards i Sankt Petersborg.

Du kan læse hele artiklen her på Undercurrent News

Nøgleordet er fleksibilitet, fortæller direktøren Andrey Teterkin, RFC’s CEO videre, »vi lovede for knapt fire år siden, at der ville ske ændringer og det gør der. Vi regner med at ændre produktionen fra overvejende at være H & G på 78 procent, som forventes af falde over de næste år til kun 12 procent. Ændringen vil give en fordeling, hvor produktionen vil ligge på surimi med 50 procent og fileter på 38 procent. Dette vil ændre dynamikken i branchen fuldstændigt.

Det er ikke kun produktionsformen der ændres løbende. Men også den samlede produktion, hvor selskabet i 2018 har 368.000 tons kvote til i 2024 at have 485.000 tons kvote til rådighed. Han fortæller samtidig, at ændringen i produktionen begrundes med efterspørgslen efter surimi, som er steget til astronimiske højder. Kvotetilførelsen er sket med baggrund i investeringslysten. De russiske myndigheder har støttet virksomheder der investerer i nye skibe og fabrikker med 20 procent, som kvoterne generelt er nedskrevne med og så istedet gives til nytænkende og investeringslystne rederier.

Selskabet har allerede indsendt kvoteansøgningerne for fiskerettighederne for de næste 15 år. De er derfor sikre på at overholde ansøgningsfristen og deadline, som er den 10. maj 2018.

Det er den nye russiske fiskerilov der fastsætter grænsen på 15 år for dette fiskeri og i slutningen af sommermånederne underskriver man dokumentet, således fiskeriet vare indtil 2033. Selskaber der ikke har investeret, mister således 20 procent af kvoten efter 2024, understreger Andrey Teterkin, der styntes at det er en logisk proces der er igang. De selskaber der ser sig selv som langsigtede investorer, fortjener også at blive støttet. RFC støtter ikke kun fiskeriet, men også nybygnings- og ombygningsværfterne samt den lokale maskinproduktion og andre industrier. En omsætning der udelukkende kommer fiskeindustrien til gode. Teterkin taler ligefrem om Multiplikationseffekten, som efter direktørens mening skulle være enorm, så vi taler fiskeriet.