May’s Brexit-forhandlingsstrategi atter skudt i sænk
Med stemmerne 258 for, men 303 imod, tabte hun atter en afstemning i The House of Commons.

May’s Brexit-forhandlingsstrategi atter skudt i sænk

Endnu et nederlag til May i Underhuset, hvor man i aftes stemte om den britiske premierministers Brexit-forhandlingsstrategi. Med stemmerne 258 for, men 303 imod, tabte hun atter en afstemning i The House of Commons.

Selvom afstemning nærmest må betegnes som værende af symbolsk betydning, ønskede parlamentet ved samme lejlighed heller ikke at forlænge den britiske regerings forhandlinger med EU, så datoen for briternes Exit fra EU er fortsat den 29. marts 2019.

Det er en svækket og nærmest vingeskudt engelsk premierminister, der således skal forsøge at komme i mål med en Brexit-aftale inden slutningen af marts i næste måned. May’s troværdighed hos EU-lederne må nu nærmest være lig nul, sammen med deres tro på at premierministeren overhovedet er i stand til at samle et flertalt for en Brexit-aftale støttet af den britiske opposition. Det negative afstemningsresultat, viser med al tydelighed hvor splittede det britiske parlament er i sagen og hvor en løsning nu ser længere væk end tidligere. Risikoen er overhængende for et britisk exit uden en aftale med EU, hvilket særligt det erhvervsaktive Storbritannien ser hen imod med gru.

Det er de desværre ikke ene om – i dansk fiskeri holder man også vejret – alt kan ske.