Mærkeligt udseende fisk fanget ved Island

Fiskere ombord på den Islandske trawler, Þórunn Sveinsdottir VE spærrede øjnene op, da de fornyligt fangede en meget usædvanlige fisk i deres net. En fisk der blev hevet om bord, efter et fiskeri sydvest for Surtsey øenn ved Vestmannaøerne, fortæller den islandske Morgenavis MBL.is.

Fisken så både lidt dum og fjollet ud, og de islandske fiskerne tog da også fisken med i land, for at høre lidt mere om den noget anderledes fisk. Da de var interesserede i at høre om dens mærkelige udseende og dens underlige udtryk.

Det underlige og lidt dumme udtryk på fisken, kunne Vestmannaøernes Maritime Museum kun bekræfte, da fiskens navn på Island og i folkemunde bliver kaldt kjáni, som på islandsk kan oversættes til dumme. Ligeledes er arten ud af familien Kjánætt, på islandsk, som kan oversættes til dumme arter.

Mere specifikt er fisken ud af familien til en dybhavsart af fisk, som lever i en dybde på 2.000 meter. Mere ved man ikke om den og her til morgen kontaktede fiskerne det islandske Marine Institute for at finde ud af navnet på fisken på engelsk eller latin. På Institutet var de yderst hjælpsomme, men desværre var deres dybhavsfiske-ekspert på ferie.

Fisken forventes at blive det helt store tilløbsstykke, når den bliver udstillet på Vestmannaøernes Martime Museum.

Vi beder derfor eventuelle fiske-eksperter blandt læserne, komme med et kvalificerede bud på fiskens navn og art på engelsk eller latin. Oplysningerne kan skrives direkte til icelandmonitor@mbl.is.