Lystfiskeri styrkes med 40 mio. kr. til flere fisk

Lystfiskeri styrkes med 40 mio. kr. til flere fisk

Ny handlingsplan for fiskepleje skal skabe mere liv i vandet og på bredderne. Pengene går bl.a. til udsætning af ørreder og pighvar, vandløbsrestaurering og promovering af lyst- og fritidsfiskeri.

Fødevareminister Dan Jørgensen lancerede i slutningen af sidste år sin vision for lyst- og fritidsfiskeriet, og den nye handlingsplan bygger videre på ambitionen om, at fiskeriet skal skabe økonomisk vækst og lokke turister til.

Lyst- og fritidsfiskeri er en hobby for rigtig mange danskere, som også er en stor forretning, der har potentiale til at vokse sig endnu større. Med udsætning af fisk og restaurering af vandløb gør vi en forskel for både fiskebestande og vandmiljø men også for økonomien i Vandkantsdanmark, siger Dan Jørgensen.

Pengene til fiskeplejen kommer fra indtægterne fra lyst- og fritidsfisketegn, så alle lyst- og fritidsfiskere med fisketegnet i lommen bidrager til indsatsen. En stor del af arbejdet bliver udført af frivillige fra landets foreninger, som går op i naturen og i levende søer og åer.

Jeg har selv været med til en del udsætninger, og det er stort at se de små fisk svømme afsted. Det er også en stor oplevelse at se alle de frivillige ildsjæle, som brænder for at sikre sunde bestande og vandmiljøer. Deres indsats er helt central for lyst- og fritidsfiskeriet, og for at vi kan lokke nogle turister til, siger Dan Jørgensen.

En vigtig del af visionen er også promoveringen af de mange naturoplevelser, som man kan få med lyst- og fritidsfiskeriet, så folk bliver fristet til at gribe fiskestangen og komme ud i den danske natur.

Udover Fødevareministeriet er organisationerne bag Handlingsplanen for Fiskepleje: Danmarks Sportsfiskerforbund, Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, Dansk Amatørfiskerforening, Dansk Fritidsfiskerforbund, Danmarks Fiskeriforening og Dansk Kystfiskerforening. Desuden har Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Akvakultur, Kommunernes Landsforening og Naturstyrelsen været med til rådgivning om planen.

Handlingsplan for fiskepleje 2015(PDF)

Handlingsplan for fiskepleje 2015 – aktiviteter(PDF)

Vision for lyst- og fritidsfiskeri