Lynhurtig redningsbåd til Gilleleje Havn

Lynhurtig redningsbåd til Gilleleje Havn

Som afløser for den gamle redningsbåd, har Gribskov Kommune, med indgåelse af en ny aftale om brand- og redningsberedskab med Falck, fået en ny lynhurtig hjælper på havnen i Gilleleje.
Den nye redningsbåd er oprindeligt fremstillet til militære formål, men har med sin kapacitet og hurtighed, fået overbevist de mange investorer i redningsbåden, at båden med sine 7,4 meter i længden og med plads til 16 personer, fint kan passe ind i redningsopgaver på nordkysten af Sjælland.

Redningsbåden vil blive indviet ved et arrangement i Gilleleje Havn om et par uger, hvor ejere og sponsorer fra de mange fonde, foreninger og firmaer der har lagt penge i båden, sammen med Gribskov Kommune og Falck samt ikke mindst Brandmandsklubben, vil indvie redningsbåden og se den i aktion.

Båden er en Zodiac SRR-750 model der med sine 2 gange 150 HK Evinrude E-tecmotorer er gjort klar til redningsopgaver. Den er derfor forsynet med alt hvad der kan sættes i af hjælpemidler og redningsudstyr samt kortplottere, VHF-radioer og Radar samt Sine-terminal, FLIR-kamera og arbejds- og søgelys m.m.

Redningsbåden kan under gunstige vejrforhold sejle godt 90 km/timen således hjælpen endnu hurtigere end tidligere kan være fremme ved de forulykkede.