Øget Co2 udledning truer fisken i vores havmiljø.
Havet optager meget af den menneskeskabte Co2 og nu viser nye undersøgelser sig, at netop det kan angribe fisks centralnervesystem og dermed indirekte true deres evne til overlevelse.
ANNONCER
Havet optager meget af den menneskeskabte Co2 og nu viser nye undersøgelser sig, at netop det kan angribe fisks centralnervesystem og dermed indirekte true deres evne til overlevelse.
Norske redere har svært ved at få armene ned, efter en eventyrlig god start på 2012.
Vi har konstateret at fiskerne er blevet dygtigere til at undgå udsmid og dumpning, siger Gunnar Trulssen fra det norske Fiskeridirektorat region Troms, efter mødet mellem Kystvagten og Fiskeridirektoratet.
Tre norske fartøjer er i fuld gang med loddefiskeriet ved Island. Der er indtil videre fanget små 1400 tons og der er meldt om varierende fangstforhold.
I perioden januar til november 2011, kom over halvdelen af eksportværdien i det pelagiske fiskeri på Island, fra makrellen.
Det Norske Veritas (DNV) lancerer et nyt koncept for, hvordan fremtidens fiskerfartøjer kan komme til at se ud og hvilke egenskaber man vil tillægge skibene. Såsom, effektiv drift, bæredygtighed, sikkerhed, miljø og multi-purpose faciliteter.
Selfa Arctic værftet fra Trondheim lægger hårdt ud i det nye år med en ny model Selfa Øko fiskefartøj. Her er der, som navnet angiver, fokus på økonomien og samtidig imødekommer man en stigende efterspørgsel efter denne type fiskefartøj.
Årets sildefiske er godt i gang og det blir meldt om svært godt fiske der silda no er tilgjengeleg. Men god tilgjengelegheit krev ekstra aktsemd frå fiskarane si side.
Trods en norsk fiskeeksport på imponerende 53 milliarder kroner i 2011, falder antallet af fiskere og fiskefartøjer samlet set.
I det norske tidsskrift Norsk Fiskeoppdrett, har marinekonsulent for Nord-Trøndelag Per Andersen udført forsøg ved Namdal Akvasenter i Flatanger og videofilmet hvorledes den lille norske stembider spiser lus.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept