Norske fartøjer landede i 2011 fisk til en samlet værdi af 16 mia. Nkr.
I alt blev der landet 2,4 mio. tons. Målt i mængder er det ca. 3 gang så meget som danske fiskere fanger.
ANNONCER
I alt blev der landet 2,4 mio. tons. Målt i mængder er det ca. 3 gang så meget som danske fiskere fanger.
Det Norske Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond FHFs Handlingsplan for 2012, lover en betydelig pengeindsprøjtning til Norsk fiskeri.
Det er inngått avtale mellom Domstein ASA og A. Espersen A/S om at Espersen overtar produksjonen av torskefilet fra Domsteins fabrikk i Måløy.
Norske forskere, i et af Europas førende og største institutter for forskning i fisk og akvakultur, Nofima, har sat en undersøgelse i gang omkring virkningerne af stres umiddelbart før slagtning og hvorledes dette påvirker fisken og resultatet efterfølgende.
FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond) åbner op for projekttilskud til forskning i sporing og mærkning af opdræts laks.
Den norske fiskerskipper Ronald Ervik bekræfter overfor Norges Sildesalgslag, at rederiet har skrevet kontrakt om bygning af et nyt ”Herøyhav” fartøj til not- og trawlfiskeri, med danske Karstensens Skibsværft i Skagen.
Et vigtigt skridt til en mere sikker og bedre beskyttelse mod olieforurening og udslip i det natur følsomme område Østfold-Skærgården, er taget med et nyudviklet og spændende koncept, der er klar til levering fra værftet allerede til marts.
Den årlige fiskeri rapport kommer nu i en mere læsevenlig og moderne udgave end den forrige udgave.
Ny god uge for NVG sildefiskeriet, det skriver Norges Sildesalgslag i deres uge rapport. Ligeledes er de første fangster af lodde fra Island landet, både til mel / olieproduktion samt landinger på over 10.000 ton makrel fra udenlandske trawlere.
Havet optager meget af den menneskeskabte Co2 og nu viser nye undersøgelser sig, at netop det kan angribe fisks centralnervesystem og dermed indirekte true deres evne til overlevelse.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept