Længste og bredeste fra Bredgaard

Længste og bredeste fra Bredgaard

Bredgaard Bådeværft i Sakskøbing skal bygge den største glasfiberbåd i værftets historie, til Danmarks største fiskeri

Værftsejer Michael Jacobsen fra Bredgaard Bådeværft fortæller til FiskerForum, at man netop har indgået kontrakt om bygning af den største glasfiberbåd nogensinde, bygget ved Værftet. 14,60 meter i længden og 6,00 meter i bredden er de imponerede mål for nybygningen. Der allerede i næste uge får lagt første lag glasfiber på.

Der er en båd der på flere områder bliver noget særligt. Den bygges til rederiet Gitte Henning og skal fortrinsvis fiske jomfruhummer. Udover et stort lastrum på 44 m3, er båden forberedt til eget isværk. Derudover gøres der plads til 3 lukafer med plads til 6 besætningsmedlemmer, som får faciliteter med en rigtig god komfort og rummelighed.

Konstruktionen bliver den sædvanlige kraftige håndoplagt glasfiber på mellem 25 og 30 mm, med en lyddæmpende membran i skottene ved motorrummet, der giver en optimal og fortrinlig dæmpning som hæver arbejdsmiljøet for besætningen.

Michael Jacobsen fra Bredgaard fortæller ved samme lejlighed, at der i disse dage er aflevering af deres nyeste glasfiberfartøj Helena til en norsk reder.