Kutter sunket i Ringkøbing Fjord, dramatisk redning af to fiskere

Kutter sunket i Ringkøbing Fjord, dramatisk redning af to fiskere

Torsdag omkring middagstid, var Bork præget af lysende blå blink og høje toner fra udrykningskøretøjer fra både Politi og Hvide Sande Redningsvæsen samt den vedvarende lyd af en lavthængende helikopter fra eskadrille 722. Alle var de kaldt til Bork havn, af et alarmopkald på 112 klokken 11.39 fra Fjorden, hvor to mand var kæntrede med deres fiskekutter.

Det var Hvide Sandes redningsvæsens FRB 15 der først nåede ud til den forulykkede, fortæller vagthavende Frits Pedersen fra Redningsstationen i Hvide Sande. Vagthavende kunne videre fortælle FiskerForum, at de to fiskere fra fiskekutteren »Leila« var tvunget til at hoppe overbord, da deres fartøj pludselig fik slagside og begyndte at synke.

Et dramatisk uheld på en Ringkøbing Fjord, der med en meget lav vandtemperatur på mellem 5 til 7 grader, hurtigt kan være livstruende at opholde sig i.

Lynhurtig og snarrådig hjælp fra redningsfolkene fra Hvide Sande, gjorde dog opholdet i vandet væsentligt kortere. De fik begge fiskere hevet ombord til nogle noget varmere omgivelser. Den ene fisker måtte dog efterfølgende flyves til undersøgelse og yderligere observation på Odense Universitetshospital.

Efter det oplyste har begge fiskere efter omstændighederne det godt, trods det kolde ophold i vandet og nu må det være op til forsikringsselskabet, hvorledes fartøjet i den nærmeste fremtid skal bjærges og bringes i land.

Havaristen ligger på en position én sømil lige nord ude fra Bork Havn.