Kurt giver roret videre til Jan

Kurt giver roret videre til Jan

Hanstholm Elektronik holder skiftedag i Skagen, for afdelingens mangeårige leder, Kurt Bengtsen har valgt at gå på pension efter 28 år som aktiv på Vestkajen i Skagen.

Kurt Bengtsen takker af for at nyde sit otium og giver derfor opgaven videre til Jan Hjortsberg, der således fremover vil tegne afdelingen på Vestkajen i Skagen.

I 1986 var konkurrencen stor blandt de fem elektronik firmaer, der betjente Skagens fiskerflåde på 222 fartøjer. I dag er der kun 23 trawlere tilbage og kun tre elektronik firmaer. Men som indehaveren af Skibselektro Skagen fortæller videre, er de landede mængder ikke blevet mindre, snare tværtimod.

Det blev til 40 år i branchen

Til september 2014 er det 40 år siden Kurt Bengtsen startede sit karriere forløb indenfor skibselektronik hos blandt andet Hanstholm Elektronik. Noget som Kurts far, der var fiskeskipper på havnen dengang, ikke mente var noget for knægten. Faderen faldt desværre alt for tidligt fra i 1984 og nåede derfor ikke at opleve Kurt som indehaver og selvstændig af eget elektronik firma. Og nej – det blev ikke kun til en kort periode på havnen i Skagen, det blev til et helt arbejdsliv.

Fulgt elektronikkens udvikling

Fra en tid hvor en plotter var udstyret med papirrulle og tus-pen og hvor den første GPS kostede 74.000 kr. for at kunne vise en position og ikke andet, til nutidens højteknologiske GPS`er der kan det hele til en pris på kun 2800,- kr. og i et kabinet der ingenting fylder. En udvikling som Kurt har fulgt på nærmeste hold og som har været spændende og udfordrende. Specielt elektronikkens udvikling, der da det var på sit højeste, fik Kurt til at tage sin ”fjumrebog” / aftalebog frem. En bog der indeholdt alle notater om kunder der manglede brugt elektronik eller andet, til at ringe kunderne op og tilbyde ny elektronik, der kunne meget mere end det gamle, men kun til en brøkdel af den gamles pris. Det gav en kolossal omsætning og mange tilfredse kunder, der er holdt ved lige siden.

Åbningen i 1987

Den 10. januar 1987 havde Kurt Bengtsen og Tommy Møller Jensen begge travlt med at færdiggøre 2 skibe inden de skulle holde reception samme dag, samtidig havde de på adressen Vestkajen 8 travlt om aftenen med en nybygning der også skulle gøres færdig. Så der var travlhed allerede dengang, som der har været alle efterfølgende år. Desværre måtte Tommy Møller Jensen stoppe pga. sygdom i 1994, hvorefter Kurt Bengtsen fortsatte firmaet alene.

Makkerpar på Skagen Havn

I mange år har Jan Hjortsberg og Kurt dannet makkerpar på Vestkajen 8 og betjent kunderne på bedste vis, noget som Kurt i dag tænker tilbage på med taknemlighed. En god kollega og arbejdskammerat, der altid stod last og brast med ham, og som har samme indstilling til service og kunder som Kurt har, men Kurt er også taknemlig over det faktum, at kunderne altid har udvist den fornødne tillid og tålmodighed til Skibselektro Skagen, igennem alle årene, og været meget trofaste.

I lørdags afholdt Kurt en lille forpremiere på mandagens festlighederne på adressen Vestkajen 8, som i dagens anledning var pyntet op i det maritime med signalflag og lyskæder. Her blev der sunget igennem og festet løs, uden, som Kurt fortæller det til FiskerForum, uden der blev talt et ord arbejde, så det var en rigtig underholdende og fornøjelig dag i venners og kollegaers lag.

Dagen hvor et nyt kapitel begynder

Tirsdag bliver således en mærkedag for Kurt Bengtsen, for her begynder efterlønnen og fritidsinteresserne presser på. Jagt og fiskeri samt en cykeltur på hans elskede mountainbike, konkurrerer med et hus der skal have en overhalling og den nyindkøbte motorcykel der også skal luftes ind imellem. Der er nok af gøremål, men bedst af alt der bliver tid til datteren i København og til Jane, så – jo det er en tilfreds efterlønner der mandag eftermiddag takker af og lader Jan Hjortsberg velfortjent overtage roret og styringen af afdelingen i Skagen.

Dette vil Hanstholm Elektronik gerne markere ved en uhøjtidelig reception for kunder, kolleger, samarbejdspartnere og venner af huset

Mandag den 30. juni fra kl. 13-17 på Vestkajen 8A i Skagen