Kroma’s GUTMASTER henter flere interesserede kontakter på DanFish 2019
Kristen Krogh fra Hvide Sande Skibssmedie A/S og Ivan Kristensen fra Kroma A/S har gjort status efter 3 hektiske dage på DanFish i Aalborg og begge kunne glæde sig over den store interesse GUTMASTER rensemaskinen havde. Foto: FiskerForum.dk

Kroma’s GUTMASTER henter flere interesserede kontakter på DanFish 2019

Ivan Kristensen fra Kroma A/S og Kristen Krogh fra Danish Ice & Hydraulic A/S har gjort status efter 3 hektiske dage på DanFish i Aalborg og begge kunne glæde sig over den store interesse, som GUTMASTER rensemaskine til rødspætter havde tiltrukket.

Kroma’s repræsentant Ivan Kristensen var under hele Messen i Aalborg, godt støttet af Kristen Krogh fra Danish Ice & Hydraulics, klar med demonstration og økonomiberegninger samt detaljeret tekniske forklaringer på GUTMASTER’s funktioner, til de mange interesserede fiskere der var forbi i de hektiske dage på standen.

Skærpet interesse for rensemaskinen
Med en forbedret rensning, er Kroma’s GUTMASTER nu en langt mere produktiv og effektiv rensemaskine til rødspætter end tidligere. En rensemaskine, der også afhjælper det dårlige arbejdsmiljø og fjerner det opslidende og ensformige arbejde med rensningen af rødspætter for besætningen. Tilpas automatiseret, så det manuelle arbejde er minimeret mest muligt og kvaliteten dermed sikret optimalt.

GUTMASTER præsterer bare bedre
Med høj kapacitet og effektivitet præsterer GUTMASTER nu endnu bedre. Med den automatiske opmåling af fisken efter fikseringen, kan man fortsat følge med på PLC´en, hvor resultatet lagres og efterfølgende programmerer maskinen. Der så udfra disse data lægger det perfekte snit og sug i fisken. Først et snit på fiskens overside, hvorigennem første rensning med vakuum-sug trækker indvoldene og tarmen ud. Hvorefter et roterende værktøj med vakuum-sug tager det sidste af de lever-rester der måtte sidde tilbage i fisken. Vejningen samt sorteringen har også gennemgået en optimering, så det også på den side af rensemaskinen, klapper og fungere til fuldkommenhed, så GUTMASTER fuldender processen perfekt.

Fornuftig reference fra brugerne
De seneste ændringer, der har fundet vej til GUTMASTER, har fået rensemaskinen til at virke noget nær det sublime og helt enestående når der gælder effektiv rensning af fladfisken. Med ord som, »vi har fået en maskine der renser fladfisken fuldstændig,« har tilfredse fiskere allerede givet GUTMASTER Thumbs up og flere har da også rensemaskinen øverst på ønskesedlen. Men flere fiskere venter i øjeblikket på udbetaling af tilskud, så investeringen kan sættes i værk. Desværre var det ofte meldingen fra interesserede fiskere, at myndighedernes bevillinger til sådanne nyanskaffelser, trak unødigt ud og var dermed årsagen til at ordreafgivelsen på GUTMASTER ikke istedet var steget til det dobbelte eller tredobbelte.

Men overordnede set, kunne myndighedernes manglende udbetalinger til ventende fiskere, ikke ødelægge indtrykket af en tilfredsstillende DanFish-messe med flere gode og interesserede kontakter og mulige ordre på vej.

Smede og maskinfabrikken Kroma A/S i Skive
Det familieejet selskab, der har dybe rødder i dansk maskinfremstilling til fødevarebranchen, står selv for udviklingen, beregningerne og alt tegnearbejdet af de mere intelligente rensemaskiner til slagtning af alle typer fisk. Et udviklingsarbejder der strækker sig tilbage til starten af 1970’erne, hvor der siden er produceret mere end 150 af den kendte Ravnstrup Rensemaskine. Et udviklingsarbejde der har medvirket til et udvidet produktsortiment, især med GUTMASTER-serien, der har været banebrydende på mange områder. Et arbejde der altid og med stor interesse er fulgt af mange fiskere, der er interesserede i at tage den seneste og nyeste teknologi i brug.

Hvide Sande Skibssmedie og Danish Ice & Hydraulics
Er ét og samme firma, beliggende i Vestkysthavnen Hvide Sande, har forretningsfællesskab omkring GUTMASTER.

Det vestjyske firma blev grundlagt tilbage i 1932 og flyttede i 1977 til helt nye lokaler på Nordhavnskaj i Hvide Sande. Kompetencerne strækker sig fra alt indenfor installationer, reparationer og udstyr til skibe og nybygninger, som eksempelvis wirespil, motor og hydraulik, men også almindelige smedeopgaver som ombygninger af fiskefartøjer og indbygninger af Kroma rensemaskine GUTMASTER. Virksomheden er kendt for at udarbejde udførlige og minutiøse tegninger af projekterne, der sikrer den nødvendige dokumentation overfor kunden. Hvilket gør det muligt for virksomheden, at levere til tiden og i den rigtige kvalitet.