På Nordsøen Ocenarium i Hirtshals, bliver konkurrencen for kokke og restauranter, skudt igang søndag den 10. april 2016 på Nordsøen Oceanarium, fra klokken 12.00 til klokken 15.00.
Det handler om danskernes marinerede sild på det store kolde frokostbord, hvor deltagerne frembringer deres bedste bud på et stykke smørrebrød med sild, krydret med et lille islæt af kunstnerisk nyskabelse, godt gedigent gammeldags håndværk og med et velsmagende, men også et æstetisk smukt resultat, deltager i konkurrencen, om den bedste »Årets Sild 2016«.
Tidligere er dysten vundet ikke mindre end syv gange af nordjyden Ejvind Kjeldsen jensen, indehaver af restaurant Lilleheden i Hirtshals. Og igen i år lægger den nordjyske restauratør sammen med kokken Christoffer Ramberg, al deres energi i at frembringe endnu en kulenarisk nydelse med den gode marinerede gammeldags modnede sild.
Som kvalificerede konkurrenter stiller Mortens kro op, som sidste år fremstillede Aalborgs bedste smørrebrød, samt Kähler Spisesalon, der er en nyskabende smørrebrødsrestaurant i Århus, og derudover deltagere den nyåbnede Restaurant Palægade, der er københavnsk bedste smørrebrødsrestaurant med stjernebestrøede Formel B i ryggen og sidste men absolut ikke mindst københavnske Øl & Brød, som har løftet smørebrøddet op på det gastronomiske plan, hvor det retteligt hører hjemme.
Konkurrencen "Årets Sild 2016", som er en del af Hirtshals Fiskefestival, får igen i år et yderst kompetent dommerpanel, som blandt andet består af Adam Aamann, kendt fra Madmagasinet på DR1 og fornyer af den danske smørrebrødstradition, samt Jeppe Foldager,der er lokal Hirtshals-dreng og sølvvinder ved verdensmesterskaberne for kokke Bocuse d’Or 2013, og ligeledes Rasmus Kjær, årets kok 2002 og mangeårig smørrebrødsentusiast og sidst men ikke mindst Lars Kragelund, der er teknisk direktør og masterblender hos Aalborg Akvavit.
Glæd jer til et par fornøjelige timer i Hirtshals.