Kattegat har netop nu et enestående godt tungefiskeri

Kattegat har netop nu et enestående godt tungefiskeri

For blot nogle år siden talte man om nedskæringer i tungefiskeriet på omkring 40 procent, dette er heldigvis ikke tilfældet for 2016, hvor fiskerne omkring Anholt de senere dage har et historisk godt fiskeri.

Fiskeskipper Mads Nielsen med S45 »Sønderstrand« har over weekenden skiftet og rigget om fra Skagerrak fiskeriet, efter torsk og rødspætter, med et til tider meget ustabilt vejr, ud med det vejrmæssige og noget bedre fiskeri efter rødspætter og anden fladfisk som søtunger, slethvar og pighvar i Kattegat. Et fiskeri som efter den nordjyske fiskers mening er rigtig godt for tiden. »Fisken vi fanger er både store, kraftige og kødfulde, hvilket er rigtigt positivt«, påpeger fiskeskipperen.

Til FiskerForum siger Mads Nielsen videre, at S45 »Sønderstrand« startede ud fra Hals mandag morgen og har siden slæbt ca 8 gange. Med slæb om natten på ca. 3,5 timers varighed og om dagen med hver 5 timer pr. slæb. Efter et rimeligt fiskeri syd for Anholdt, er man nu trukket lidt længere øst over, så man nu fisker mere sydøst for Anholt. Her er bunden lidt mere jævn og glat, hvor der fiskes på mellem 14 til 16 favne vand.

I området syd for Anholt ligger der i disse dage, et halvt dusin både og fisker blandet rødspætter og tunger, så indimellem er der trængsel, hvilket Mads, med et smil på læben, glæder sig over sin netop overstået skippereksamen, så reglerne heldigvis sidder frisk i erindring.

Torsdag regner skipper Mads Nielsen, der selv er bosiddende i Hals, at lande på kajen i Hals. Her står trucks og andet grej klar og til rådighed, så fisken hurtigt kan flyttes over i sættevognen der straks efter losningen kører til Hirtshals med fangsten. Landingen sker iøvrigt sammen med A357 »Hanne Due«, som ligeledes lander sin fangst til sættevognen, som man så slår halv skade om, når fisken skal fragtes videre til Hirtshals.

»Vi lander fisken søpakket og isset, da S45 »Sønderstrand« selv råder over eget isværk ombord. Det går rigtig godt med det nye fartøj, som i år blevet leveret fra Bredgaard Baadeværft i Sakskøbing. Den unge skipper på »Sønderstrand«, er tredjegenerationsfisker ud af en fiskerfamilie fra Hals, så »ballasten« er med hjemmefra. Men det har alligevel for den 22 årige fisker, været en fantastisk støtte og god hjælp når man med spørgsmål om fiskeriet eller udstyret, trygt har kunnet søge råd og vejledning ved reder Henning Kjeldsen, som altid har været der, når Mads Nielsen lige skulle have finjusteret og vendt et par småting over radioen.

Da røret bliver lagt på til FiskerForum, er S45 »Sønderstrand« med Mads Nielsen og besætning på to mand og en lærling, igang med sit niende slæb sydøsten for Anholdt og skipper regner med at lande en pæn fangst på torsdag, ovenpå et ualmindeligt godt fiskeri i Kattegat.

FiskerForum.dk