Karen Ellemann ny fiskeriminister

Karen Ellemann ny fiskeriminister

Ministeren for Ligestilling og Nordisk samarbejde, kan nu tilføje minister for fiskeriet til ansvarsområdet, efter Statsminister Lars Løkke Rasmussen foretog en overraskende rokade mandag eftermiddag.

Fiskeriet flyttes ved den lejlighed fra Miljø- og Fødevareministeriet over under Udenrigsministeriet med en særskilt fiskeristyrelse, hvor Karen Ellemann fremover vil have ministerkasketten på.

Rokaden overraskede Danmarks Fiskeriforening (DFPO), der nu igen står med en ny minister for erhvervet. Formanden Svend-Erik Andersen byder i en pressemeddelelse Karen Ellemann velkommen som minister og ser frem til hurtigst muligt at få et møde.

Formanden for DFPO ser det som en helt ny konstruktion, der lægges op til og ser frem til, at der fortsat vil kunne laves konstruktive løsninger til gavn for dansk fiskeri.

I en kommentar om baggrunden for det overraskende ministerskiftet for fiskeriet, siger Svend-Erik Andersen, »Vi har kunnet konstatere, at fiskeriet politisk har befundet sig i en fastlåst situation gennem længere tid. Nu kigger vi fremad.«

Karen Ellemann Kloch er Folketingsmedlem valgt i Venstres Brøndbykreds og hun blev ved regeringsomdannelsen 28. november 2016 udnævnt til minister for ligestilling og minister for nordisk samarbejde.   Ministre med ansvar for Fiskeriet siden 2010: Eva Kjær Hansen Henrik Høegh Mette Gjerskov Karen Hækkerup Dan Jørgensen Eva Kjær  Esben Lunde Larsen Karen Ellemann