Kaptajnen for Esbjerg Søfartsmuseum går fra borde

Kaptajnen for Esbjerg Søfartsmuseum går fra borde

Det er direktør Morten Hahn-Pedersen der stopper på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, efter at have stået på broen i 27 år.

En beslutning, som museets bestyrelsesformand Knud Jager Andersen oprigtigt er ked af og dybt beklager, efter Hahn-Pedersen i næsten tre årtier, løbende har udviklet Fiskeri- og Søfartsmuseet til i dag, at fremstå som førende på området og som sidst her har modtaget topkarakter i kulturstyrelsens kvalitetsvurdering.

Bestyrelsesformanden siger videre til Esbjerg-Posten, at Hahn-Pedersen vil blive meget svær at erstatte, og hans positive betydning for Fiskeri- og Søfartsmuseet kan vanskelig overdrives.

Knud Jager Andersen har dog samtidig stor forståelse for direktørens beslutning og slutter, “Jeg håber, at vi i Esbjerg fortsat vil kunne drage nytte af Mortens enorme viden inden for det maritime område og inden for energiområdet.”

I løbet af Morten Hahn-Pedersen´s direktørtid, har museet vækstet betydeligt og udviklet sig med flere ombygninger og etablering af et forskningscenter. Samtidig med de administrative og ledelsesmæssige opgaver har direktøren flere danske og internationale tillidsposter, som eksempelvis præsident for de maritime museers verdensorganisation ICMM. Hvilket dog ikke har forhindret ham i at skrive mere end 400 artikler og udgivet adskillige bøger. Derudover har den aktive direktør også haft tid til at deltage i samfundsdebatten i bladene samt på radio og TV, hvor det er blevet til faglige analyser og beskrivelser af blandt Offshorebarnchen, som er væsentlig i Esbjerg.

Dette, sammen med en imponerende foredragsrække, vil være de aktiviteter Morten Hahn-Pedersen, med sin fratræden senere i år, vil hellige sig, sammen med opgaverne omkring bestyrelsesarbejde og foredragsvirksomhed.

Morten Hahn-Pedersens afgang vil ifølge Esbjerg-Posten, blive markeret med en afskedsreception, som vil blive annonceret på et senere tidspunkt.