Kæmpe Jackup anløber Hvide Sande Havn

Kæmpe Jackup anløber Hvide Sande Havn

Det er det århusianske selskab DBBs nyeste og mest avancerede jackup-fartøj Wind Server, der onsdag formiddag anløb Hvide Sande Havn.

Med sine 80 meter i længden og 32 meter i bredden, er Jackuppen foreløbigt det største offshore-fartøj der har smidt fortøjningerne ved vestkysthavnens nye Vestkaj. Maritim chef Henning Yde fra Hvide Sande Havn, siger da også til FiskerForum, at med DDBs valg af Hvide Sande Havn, som udgangspunkt for jackuppens allerførste opgave ved Horns Rev, er det et stort kado til havnen.

Mega kran til 8 MW møller

DBB Jack-Up Services har fornyeligt indgået service kontrakt med MHI Vestas og derudover en tre årig servicekontrakt med Siemens. Primært til opgaver, hvor det højt specialiserede Jackup-fartøj, fyldt med avancerede udstyr og en kran der med en løftehøjte på 100 meter og 400 tons klarer op til 8 MW møller, altid ligger klar til akutte opgaver på vindmølleparkerne på havet.

Tysk bygget Jackup

Det nye offshore service-skib er bygget på det tyske værft Nordic Yards i Warnemünde og blev overleveret lige før jul sidste år, med navnet Wind Server. Fartøjet er udstyret til at imødekomme kravene fra offshore vindmarket og specielt tilrettet de nordeuropæiske havmølleparker.

Jackuppen Wind Server løfter 400 tons

Nybygningen har hele januar måned ligget i Grenå, for at blive udrustet til opgaverne, som nu er indløbet med en opgave ved Horns Rev. Flere Hvide Sande virksomheder arbejder netop i disse timer med at gøre fartøjet operationelt til opgaven og Wind Server vil allerede i morgen torsdag, igen være på farten, efter kun et døgn ved Vestkajen i Hvide Sande Havn.