Når øvelser gør mester

Når øvelser gør mester

Øvelse gør mester er et gammelt ordsprog, og Flemming N. Christensen fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd påpeger vigtigheden af, at opstår der en alvorlig situation om bord, er det ikke uvæsentligt man ved hvordan man skal handle og mestrer håndteringen af en opstået nødsituation.

Som eksempel giver direktøren fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd følgende, at man skal have kendskab til brugen af redningsmidler og sikkerhedsudstyr, som fartøjet er udrustet med. Udover dette er det vigtigt at samarbejdet og kommunikation fungerer om bord og hver enkelt besætningsmedlem ved hvad der skal gøres i situationen, i det tilfælde den opstår.

Derfor er det vigtigt af afholde øvelser, som er med til at opretholde og udbygge kompetencerne for den enkelte og højne sikkerheden for hele fartøjets besætning.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråds guide til øget sikkerhed om bord

Hæftet ”når øvelser gør mester”, er en guide til gennemførelse af øvelser om bord, som indeholder vejledninger til planlægning, afholdelse og evaluering af forskellige typer øvelser og afspejler, at det at lave øvelser ikke behøver at være hverken besværligt og / eller meget tidskrævende, men at det kan være både spændende og meget lærerigt.

I guiden er der ”Øvelseskort” med forskellige forslag til øvelser. Disse kort gør det nemt at komme i gang og kan være inspiration til, at besætningen selv udarbejder nye øvelser, der er tilpasset mulighederne om bord på det enkelte fartøj.

Øvelsesguiden kan bestilles hos Fiskeriets Arbejdsmiljøråd eller downloades her

 

Reklame link:
Besøg virknu og få gode produkt råd, tips og tricks