Det jyske tang-selskab, Jens Møller Products fra Herning og Ikast’s erhvervskvarter HI-Park, har succes med at introducere rogn-alternativer til de europæiske sushi-restauranter, arbejder nu på at udvide virksomhedens sortiment af skaldyrs-alternativer.
Nu vil man revolutionere reje-segmentet, skriver Vegconomist
Virksomheden bag Cavi·art®, bruger nu sin mangeårige erfaring og ekspertise i arbejdet med tang til at udvikle et vegansk alternativ til luksus-fisk og skaldyr. Den familieejede virksomhed blev etableret tilbage i 1994, er normalt kendt for sin veganske kaviar, vil nu revolutionere området for rejer.
Virksomhedens flagskib er den tang-baserede Cavi·Art®, som markedsføres som »fremtidens rogn«, der findes i flere varianter, herunder sort, pink og endda med Wasabi-smag. Ifølge den danske tangproducent tilbyder Cavi·art® et miljøbevidst alternativ til kaviar, samtidig med at det er overkommeligt i pris og ikke mindst meget smagfuldt.
Producenten hævder, at Cavi·art® er den bedst sælgende veganske kaviar i Europa og at den oveni er meget benyttet af veganske gourmet-kokke.
I modsætning til den traditionelle kaviar, bliver Cavi·art® ikke harsk, og den ændrer heller ikke smag efter åbning af glasset. Desuden er kaviar-alternativet ekstra holdbart og kan holde sig frisk i op til tre måneder.
Andre produkter som markedsføres fra virksomheden, omfatter produkterne Food-Art® Tang-perler, der er smukke perler af tang, der popper i munden og smager af citron, jordbær, soya eller balsamico. Men også tang-producentens Tosago®, der er en erstatning til masago og tobiko, har også tang som grundbestanddel og dermed helt vegansk. Gode dansk producerede produkter der både er miljøvenlige, bæredygtigt fremstillet og selvfølgelig helt veganske i sin grundsubstans.
Jens Møllers Products arbejder i øjeblikket på et vegansk reje-alternativ, der bruger bæredygtigt høstet tang. Den danske non-profit organisation PlanteVækst, som har sat sig som mål at bidrage til den plantebaserede omstilling, kommenterede på udviklingsprocessen hos den danske tang-producent: »Caviart med Jens Christian Møller, er tæt på at knække koden for plantebaserede rejer. Det er dansk fødevare-innovation i verdensklasse, slutter de.«