Islandske fiskere strejker fortsat

Islandske fiskere strejker fortsat

Strejken, der begyndte den 19. december 2016 på Island, har siden været forhandlet mellem de implicerede parter, som på den ene side er fiskerne og på den anden rederierne.

I følge kilder tæt på forhandlingerne, er det et positivt tegn, at der er kommet gang i forhandlingerne i denne uge både mandag, tirsdag og onsdag. Det ses som et godt tegn at der i det hele taget er kommet gang i dialogen mellem parterne.

Alt imens dette foregår, er det kun enmands kuttere der i øjeblikket forsøger at holde trit med efterspørgslen af fisk. Men mængden af fisk herfra, rækker overhovedet ikke og fiskeindustrien på Island reagerede da også allerede dagen efter den 19. december med reduceret drift og færre medarbejdere.

Efter det oplyste, var manglen på fisk til industrien allerede katastrofal i dagene inden jul og her efter nytår har flere større fiskeindustrier taget konsekvensen og set sig nødsaget til at sende medarbejdere hjem på ubestemt tid.

Situationen er yderst usikker for tiden, og ingen regner med at de større fiskeindustrier vil sætte gang i produktionen, før der ligger en endelig aftale fra begge parter. Men skulle aftalen komme i land, kan hjulene til gengæld sættes igang med dags varsel.

Udsigten til et forlig mellem de stridende parter, fiskerne og rederierne, ligger i følge kilder der er tæt på forhandlingerne, ikke lige for. Flere regner derimod med at dialogen der netop nu er kommet igang, i bedste fald kan finde sin løsning, så fiskerne, rederierne og fabrikkerne tidligst kan komme igang igen midt i februar.