Irsk skipper forærer discard fisk væk

Irsk skipper forærer discard fisk væk

På havnen i den irske by Kilmore Quay Wexford, blev der i dag protesteret mod EU`s discard regler, regler som betyder at store mængder fisk skal smides overbord, når kvoten er overskredet.
Skipper Jimmy Byrne fra den irske trawler Saltees Quest havde, mod alle nedskrevne regler, taget discard fisk i form af havtaske, med ind til kajen og i stedet for at smide dem overbord, så forærende han og besætningen havkatten gratis væk til de fremmødte på havnen.

Hele auktionen blev dog overværet af den stedlige fiskerikontrol Sea Fisheries Protection Authority, der som lovgivningen foreskriver, skal anmelde forseelser hvor fiskefartøjer ikke som det normalt forventes med fisk fisket over kvoten, kasserer fisken ved at smide dem tilbage i havet.

Fiskekontrolen fandt betydelige mængder discard fisk ombord på Wexford trawleren og kontrollen pointerer at man kun skader den kvote der er til rådighed til fordeling og at man som myndighed, vil sætte hårdt ind overfor lignende auktioner, for at beskytte levebrødet for andre lovlydige fiskere.

David Byrne fortæller til The Irish Times, at han personligt har været nødt til at stilling til at mange hundrede tusinde, der går arbejdsløse rundt i Irland og der for manges vedkommende er flove over at indrømme de ikke har penge nok til at brødføde sig selv og deres familier.

Samtidig skal vi smide mange tons god spisefisk i havet igen, på grund af nogle regler besluttet i EU.

”Jeg kender personligt mennesker, der går sultne i seng hver aften – det er derfor, jeg var nødt til at tage stilling. ” fortæller David Byrne, der sammen med hans besætning, havde sorteret 130 kasser op og foræret dem gratis væk til offentligheden.

Kilde: Irishtimes.com
FiskerForum.com