Imponerende havål fanget i Skagerrak

Imponerende havål fanget i Skagerrak

Omkring 1900 tallet og helt ind til 1950`erne, var det mere almindeligt, at danske fiskere indimellem landede kæmpe havål på kajen.

Men de senere år er dette syn blevet et af de mere sjældne. Indtil idag, hvor Hvide Sande trawleren RI 527 Vibeke Bram med skipper Peter om bord, sammen med Jan, Rudi og Mike hallede en 2 meter lang og 33.7 kg tung havål om bord, med et imponerende livmål på ikke mindre end 70 cm.

Havålen er taget i Skagerrak, ca. 20 mil Nord-Nordvest for Hanstholm og bliver iøjeblikket holdt i live, for senere at blive afleveret til Fiskeriets Hus i Hvide Sande.

FiskerForum har talt med havbiolog og forsker Henrik Carl fra Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet, som fortæller, at selvom havålen ikke er den største der er fanget i dansk farvand, så er det indtil videre den største dokumenterede havål der er fanget i nyere tid.

I tilfælde havålen ikke overlever turen fra Skagerrak til fiskerimuseet, vil Statens Naturhistoriske Museum meget gerne have havålen over til nærmere undersøgelse.