Hvorfor svigter man dansk fiskeri ?

Hvorfor svigter man dansk fiskeri ?

Har man fuldstændigt tabt småkagen, spørger mange fiskere sig selv, når man ser på fiskeriets minister nationalt og internationalt i det europæiske fiskeriudvalg sammen med EU-Kommissionen indfører et monitoringssystem med kameraovervågning, men kun for danske fiskere.

Derfor spørger nordjyske borgmestre i et læserbrev, hvorfor denne uforståelig enegang og overimplementering af regler for dansk fiskeri alene og hvor blev tilliden og forenklingen af i fiskeriet?

Borgmestrene i netværket af fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland går til samlet kamp for fiskerierhvervet, mod kameraovervågning på fiskefartøjer i Kattegat.

Det sker i et læserbrev, som er skrevet af borgmester i Frederikshavn kommune, Birgit S. Hansen (S) på vegne af netop de fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland. Læserbrevet er bragt på www.nordjyske.dk den 27. december 2019.

I læserbrevet kritiserer netværket det brede politiske flertal bag mandatet, som fiskeriminister Mogens Jensen (S) fik med sig til forhandlingerne i Bruxelles ugen før jul. Forhandlinger som endte med, at Danmark som det eneste EU-land sagde ja til kameraovervågning på fiskefartøjer.

Vi forstår godt fiskerne, at de oplever sig ramt og som jaget vildt. Oveni lurer Brexit og konsekvenser heraf om hjørnet. Hvor blev det der med tillid af, skriver de nordjyske borgmestre blandt andet i læserbrevet.

Du kan se hele læserbrevet her

Netværket står skulder ved skulder med erhvervet og branchen med ønsket om, at ordningen bliver fjernet igen. Borgmestrene mener, at der er mange andre gode moniteringssystemer, når det handler om at sikre og måle bestanden af fisk. Så kære Europaudvalg. Kære minister Mogens Jensen (S), men også kære Søren Gade (V) MEP af fiskeriudvalget i EU, hvad skete der?«