Grønlandske politikere nedsætter ikke kvoten på hellefisk

Grønlandske politikere nedsætter ikke kvoten på hellefisk

Det grønlandske fiskeri efter hellefisk i Diskobugten på vestkysten, er ellers styrtdykkede i år. Alene sidste år blev der ilandbragt 1.299 tons i august måned. Dette tal er mere end halveret til i år kun at være 636 tons, hvilket kan læses ud af en opgørelse fra Grønlands Statestik.

Men selvom tallene måske kan indikere, at noget er helt galt, har de to grønlandske politikere Kim Kielsen og Karl-Kristian Kruse intet ønske om hverken at skære eller regulere i kvoten.

At problemet har nået et vist niveau, kunne man forstå ud af Naalakkersuisuts formand Kim Kielsen, der i sin åbningstale på Inatsisartuts efterårssamling i fredags, kom ind over hellefisk problemet i Diskobugten. Her blev der åbnet op for en ny regulering af fiskeriet.

Men som det grønlandske nyhedsmedie Sermitsiaq videre skriver, så har både Kim Kielsen og Naalakkersu-isuts medlem for fiskeri og fangst Karl-Kristian Kruse i denne uge slået fast med 7-tommersøm, at en ny regulering af fiskeriet efter hellefisk ikke omfatter en nedsættelse af kvoten.