Gode priser i andet kvartal

Havnene havde en god omsætning i første kvartal 2006, og nu melder de generelt om en fortsat god udvikling. I årets andet kvartal er der gode priser og en stigende mængde fisk.

Af Tina Rasmussen

Jørgen Buhl fra Thyborøn Havn fortæller, at havnen har haft en god periode i april, maj og juni 2006.
”Vi har en fremgang på 27 pct., og det er vi godt tilfredse med. Der er gode priser på fisk, de har været stigende her i 2006”, siger Jørgen Buhl til FiskerForum.
Havnen har dog haft en anelse tilbagegang i mængden af industrifisk, hvorimod mængden og omsætningen af konsumfisk har været stigende. Det er udelukkende de gode priser, der giver fremgangen.

Flottere fisk
Hirtshals Havn er lidt bagefter, mener Jens Kirketerp Jensen.
”Den nye Fiskerterminal har ikke haft så stor betydning endnu, den skal lige nå at sætte sine spor i branchen. Men det er flottere fisk, der ligger i auktionen,” konkluderer han.

Værdien af industrifisk steget
Hanstholm Havn havde en rigtig god fremgang i første kvartal i 2006, og den er også rimeligt god i andet kvartal.
”Det er stadigvæk godt,” siger Hans Kjær, ”værdien af industrifisk er i dette kvartal steget med 88 pct. i forhold til sidste år i samme kvartal. Konsumfisk er faldet lidt i forhold til første kvartal i år, med 20 pct.,” siger Hans Kjær.

Stor tilbagegang på konsumfisk
I første kvartal i 2006 havde Hvide Sande Havn en lille fremgang, fordi januar 2005 var en dårlig måned. I år er der en stor tilbagegang på konsumfisk.
”Omsætningen på konsumfisk i 2005 var på 73,6 mio. kr., i 2005 har den kun været på 46,2 mio. kr. Det er en tilbagegang på 37,2 pct.,” fortæller Erik Clausen.
Omsætningen på industrifisk var 4,3 mio. kr. i 2005, hvorimod den er på 17,6 mio. kr. i år, så der er sket en stigning i omsætningen på 75 pct.
”Fiskerne i de østvendte havne er kørt til Hvide Sande. Hvide Sande Havn er et tegn på godt tobisfiskeri, da fiskerne rigger om fra det ene fiskeri til det andet, fx er der mange der i år der har rigget om fra konsumfisk til industrifisk, derfor har vi sådan en tilbagegang på konsumfisk,” forklarer Erik Clausen til FiskerForum.

Bedre priser
Svend Erik Andersen fra Strandby Havn fortæller, at havnen har oplevet en stigning i omsætningen. Omsætningen var i andet kvartal 2005 på 12,3 mio. kr., i år er den på 14,2 mio. kr., hvilket er en stigning på 1,9 mio. kr.
”Der er bedre priser på jomfruhummere og mørksej, og der har været rimelige mænder af mørksej,” fortæller Svend Erik Andersen.

Skriv et svar