info@fiskerforum.dk +45 60 22 09 46
Facebook Instagram Youtube Twitter Envelope
  • English
Logo-FiskerForum
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
Danmarks første madspilds-strategi lanceres nu

Danmarks første madspilds-strategi lanceres nu

  • marts 27, 2024
  • Lars Tornsberg
  • Dato: 27/03/2024
  • kl. 09:20
  • Kilde: Ministeriet for Fødevarer
  • Kategori: Miljø, Nyheder, Økonomi, Politik
  • Tags: madspild
  • Land: Danmark
  • Fiskerimagasinet.NO - Fiskeri - Teknologi - Fartøy - Utstyr - Marked - Forskning
  • Hook&Net - Hook and Net is a trade journal for the international commercial fishing industry,
  • Proffteiner - teiner fra fiskere til fiskere
  • Polar Expo 2026

ANNONCER

I Danmark smider vi næsten 900.000 tons mad ud hvert år, og med Danmarks første madspilds-strategi tager fødevareminister Jacob Jensen (V) et stort skridt mod at nedbringe de store mængder madspild.

100 millioner kartofler, 80 millioner gulerødder, 11 millioner rå æg og 26 millioner madpakker. Det er eksempler på, hvor meget mad der hvert år ender i skraldespandene i danske hjem ifølge tal fra madspildstænketanken ONE\THIRD.

I Danmark smider vi hvert år næsten 900.000 ton spiseligt mad ud, viser nye tal fra Miljøstyrelsen.

Står det til fødevareminister Jacob Jensen (V), skal den kurve knækkes. Derfor lancerer ministeren en madspildsstrategi, som er den første danske strategi, der alene er målrettet bekæmpelsen af madspild. Strategien skal i perioden 2024-2027 skabe fundamentet for at hugge en luns af det bjerg af mad, som hvert år går til spilde.

Selv siger Fødevareminister Jacob Jensen (V) om planen. »I Danmark vokser bjerget af madspild dagligt. Vi spilder alt for mange madvarer, som kunne have gjort gavn. Vi skal genfinde respekten for maden. Det vil gavne både klimaet og pengepungen. Jeg er glad for, at vi med madspilds-strategien nu får sat en klar retning for, hvordan vi får mere viden og forskning om madspild og mere oplysning til os alle sammen om, hvad vi kan gøre i det daglige for at bekæmpe madspild. Især er jeg glad for strategiens fokus på arbejdet med at fjerne regler, der gør det unødigt bøvlet for virksomheder at bidrage til kampen mod madspild eksempelvis i form af donation af overskudsmad.«

Strategien er inddelt i fire arbejdsspor med 15 initiativer. Der er fokus på:

  1. aktørinddragelse og regelforenkling
  2. viden om virkemidler, effekt og reduktionspotentialer
  3. oplysning og adgang til værktøjer
  4. internationalt engagement.

Arbejdsspor A: Aktørinddragelse og fokus på regelforenkling

  • Tænketanken om forebyggelse af Madspild og Fødevaretab – ONE\THIRD – videreføres.
  • Innovationskonference
  • Arbejdsgruppe om regulatoriske barrierer for reduktion af madspild.

Arbejdsspor B: Mere viden om virkemidler, effekt og reduktionspotentialer

  • Danmark mod Madspild – frivillig aftale for fødevarevirksomheder
  • Forskning: Analyse af de miljømæssige og økonomiske konsekvenser ved konkrete virkemidler for reduktion af madspild
  • Gennemgang af historiske data og evt. fastsættelse af delmål for reduktion af madspild
  • Offentlige køkkener mod madspild
  • Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram

Arbejdsspor C: Oplysning og adgang til værktøjer

  • Oplysnings- og adfærdskampagne om madspild
  • Adgang til viden og værktøjer
  • Støtte til madspildsorganisationers transportudgifter
  • National madspildsdag

Arbejdsspor D: Internationalt engagement

  • Koalitionen Champions 12.3
  • Strategisk sektorsamearbejde
  • Nabotjek i EU af fødevarelovgivning

Læs hele strategien her.

Fakta

Opgørelser over madspild udarbejdes af Miljøstyrelsen. Ifølge nye tal fordeler og madspildsmængderne sig som følger:

Opgørelser over madspild udarbejdes af Miljøstyrelse

Besøg os på
Seneste Nybygninger
M195M Havsnurp - Nybygning, Karstensens Skibsværft

Nybygning Havsnurp M195M – topmoderne kombifartøj fra Karstensens Skibsværft

Nybygning FR224 Christina S pelagisk trawler til Scotland

Nybygning FR224 Christina S pelagisk trawler til Scotland

Nybygning LK429 Altaire leveret fra Karstensens Skibsværft

Nybygning LK429 Altaire leveret fra Karstensens Skibsværft

S264 Astrid af Skagen

Nybygning S264 Astrid leveret fra Karstensens Skibsvæft

TidligereForrige nyhedPænt fiskeri af stenbider ved Fjellerup
Næste nyhedFiskeforarbejdnings-industrien nu med i politisk aftale om omstillingsstøtteNæste
Det geléagtigt rovdyr, der æder sig gennem fødekæden – og udfordrer både fiskebestande og havmiljø, ligner måske bare en gennemsigtig klump i vandet - men ribbegoplen er alt andet end uskyldig. foto: wikipedia

Ribbegoplens naturlige fjender – men det er ikke nok

xCyanid i Øresund, manglende tilsyn og to alvorlige miljøbrud rejser spørgsmålet: Hvorfor er miljøkontrollens regler ikke lige for alle? foto Lynetteholmen

Giftigt dobbeltspil: Lynetteholm slipper fri – mens dambrug holdes i snor

Blåhvilling - vardin

Færøerne: Svingende fiskeri – men stadig solide silde- og blåhvillinge-fangster

Biodiversitetsrådet advarer om milliardhul i naturfinansiering – men regeringen tror på tre-parten og det nye grønne Danmarkskort. foto: wikipedia

Naturkamp på to fronter: Rådet ser krise – ministeren ser potentiale

ANNONCER

Egersund Trawl DK Hirtshals
Hook&Net - Hook and Net is a trade journal for the international commercial fishing industry,
SIMRAD SY50 FiskerForum
Thyborøn Havn er en spydspids på vestkysten.  Foto: Thyborøn Havn er en vækstmotor for det lokale erhvervsliv - Thyborøn Havn

ANNONCER

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • MyHvideSande
  • Hvide Sande Isværk

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • MyHvideSande
  • Hvide Sande Isværk

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.

Accept