“Gennemsigtig og nøjagtig mærkning og beskyttelse af vilde ressourcer fra overudnyttelse går hånd i

“Gennemsigtig og nøjagtig mærkning og beskyttelse af vilde ressourcer fra overudnyttelse går hånd i

Kommissær Damanaki deltog i dag i den offentlige høring om “sporbarhed af fiskeprodukter på EU-markedet: oprindelsesregler og mærkning “, arrangeret af Gruppen for Det Europæiske Folkeparti i Europa-Parlamentet.
Kommissær Damanaki tale: ” Ny Mærkning Regler: Sustaining Consumer Confidence”

Nye sporbarhed regler indført i 2010 som en del af EU-kontrol og håndhævelse politisk muligt at konstatere overtrædelser på ethvert tidspunkt i forsyningskæden – “fra båd til bord”.

Dette, kombineret med teknologiske fremskridt, at åbne op for et bredt spektrum af sporbarhed værktøjer gør det meget lettere at fortælle forbrugerne, hvor fiskene kommer fra.

Kommissær Damanaki udtalte: ” Vi har alle ret til pålidelig information om den mad, vi køber til os selv og vores familier Sporbarhed regler yder beskyttelse for regler-lovlydige europæiske fiskere mod illoyal konkurrence, om udefra eller inden for EU og vejledning til forbrugerne, som mere. og flere krav om at træffe informerede valg.

” Hun tilføjede: “gennemsigtig og nøjagtig mærkning og beskyttelse af vilde ressourcer fra overudnyttelse går hånd i hånd: information og mærkning er en af de væsentlige aspekter af den kommende reform af den fælles fiskeripolitik og revision af den fælles markedsordning vil supplere generelle eksisterende levnedsmiddel bestemmelser og omsorg for de særlige forhold af seafood produkter . ”