Fynsk Fisker investerer i andet fartøj

Fynsk Fisker investerer i andet fartøj

Det er tidligere indehaver af skagen-kutteren S 222 »Lady Gaga« skipper Kim Eggert der nu har afhændet sin gamle hollandske træ-kutter og investeret i en nyere og større båd.

Det er blevet til en handel med fiskeskipper Jesper Skov fra Hals, der nu har »Lady Gaga« og efterfølgende har solgt sit eget fartøj A 421 »Jomus« til Kim.

Kim ønskede en større båd, der kunne give lidt flere havdage, så han kunne komme lidt længere til havs i fiskeriet. Det har han fået med »Jomus«, der er godt 6 meter længere og 1 meter bredere end Kim’s tidligere kutter. En handel der har givet Kim et nyere fartøj, med den ønskede størrelse i lasten, så fiskeriet fremover kan give den fornødne rentabilitet og bedre økonomi. Hvilket da også var det oprindelige mål med at skifte til et større og nyere fartøj.

Kim fortæller til FiskerForum.dk at fiskeriet nu trækker længere ude end Renden ved Skagen og derfor var behovet ændret, så det tidligere fartøj på under 12 meter, som den 37-årige Kim sejlede og fiskede fra alene, nu er blevet ændret til et fartøj, som fremover vil have en tre mands besætning. Kim har allerede sikret sig en lærling, Magnus Winther på 20 år, der nu skal igang med sin anden praktikperiode, som så bliver på »Jomus«, men man mangler endnu den sidste mand ombord.

Selv har Kim prøvet lidt af hvert i det blå hverv, hvor han i den stille periode i fiskeriet fik taget en skippereksamen, som dengang blev brugt udenfor fiskeriet. Her var han i en årrække ansat ved forskellige vandentreprenørfirmaer, som havde uddybning som speciale. Siden har fiskeriet været det foretrukne erhverv og Kim regner heller ikke med at forlade faget, før han runder pensionsalderen. Med et frisk smil konstaterer den 37-årige fisker, at det vil sige omkring 2050.

Tiden er anderledes for nuværende, hvor »Jomus« i disse dage ligger ved Stålkajen i Skagen. Her har Nordtek A/S folk ombord til at tjekke båden, lave lidt hydraulik samt reparere lidt småting, inden Kim, besætning og skib sætter kurs og fart til fiskeriet efter jomfruhummer i Kattegat.

Meningen er at man primært går efter jomfruhummer og lejer sig til den fisk man fanger, understreger Kim og fortæller videre, at nu glæder han sig til første réelle fisketur med den nyerhvervede kutter »Jomus«.

Herfra FiskerForum.dk ønsker vi skib og besætning samt Kim god vind, med ønsket om alt det bedste.