”Først ude og først hjemme”

”Først ude og først hjemme”

Kommer det lidt spøgefuldt fra skipper John Christensen ombord på L 654 Pia Glanz, der med garnbåden har valgt at forlade de hollandske kyster og den engelske kanal nogle uger før tid.

Garnbåden fra Thorsminde var ellers første båd i kanalen i år efter tunger og da FiskerForum talte med skipper dengang, lå de små 12 sømil vest for den hollandske by Scheveningen og havde i tre sæt hevet nogle tusinde kilo tunger. Men selvom fiskeriet har været godt, har priserne til gengæld haltet noget efter.

Da John Christensen mandag hev de sidste garn ind, havde de 1350 kg tunger med op, som på auktionen gav lidt over 7 euro pr. kilo, hvilket ikke er ret meget mere, end hvad de hjemmelige auktioner giver.

Priserne på auktionen i Scheveningen var nede og runde 5,88 euro pr. kilo her til morgen, hvilket har fået flere danske både til at overveje, at sætte kursen mod mere hjemmelige himmelstrøg.

Garnbåden Pia Glanz vil i løbet af ugen blive rigget om til torskefiskeri i norsk zone, hvor John Christensen stadig har en del torskekvote at tage af.

FiskerForum.com