Øget salg af Trawlskovle fra Vònin

Øget salg af Trawlskovle fra Vònin

Vónin har set et stigende salg af trawlskovle henover vintermånederne og salget er fortsat steget i det nye år, specielt efter succesen med serien Injektor med den nye Monarch flydetrawl skovl, som med det første sæt, fik sin ilddåb om bord på Fagraberg FD 1210 sidste sommer.

De har udelukkende partrawlet i løbet af sommeren og i efteråret efter sild og makrel, fortæller Vónins Jógvan S Jacobsen. Men da fiskeriet efter blåhvilling, i de færøske farvande begyndte i december, blev Monarch skovlene hejst tilbage på galgen, 14.50 m2 Monarch skovle. De spredte nemt de 2.304 meter trawl og samtidig var fiskeredskaberne bemærkelsesværdigt lette at slæbe, når man sætter det i forhold til spredekraften af skovlene.

Det dansk pelagiske fartøj Ruth HG -264 bestilte et sæt 15 m2 Monarch skovle i november måned sidste år til makrel sæsonnen. Denne ordre blev efterfulgt af ordrer fra det færøske fartøj Christian í Grótinum KG-690 med et par 13.50 m2 skovle og ligeledes bestilte Slættaberg KG-652 et sæt 13 m2 skovle, både til dette og til fiskeriet efter blåhvilling. Den seneste ordre på Monarch skovle, er også til et færøsk fartøj, et par 14.50 m2 til Tróndur í Gøtu FD-75, som vil blive leveret i midten af april, sammen med en ny 2.304 meter flydetrawl.

I januar måned leverede Vònin også et par 9 m2 Injector Stealth K15 skovle til Næraberg, som hovedsagelig skulle bruges til trawlfiskeri efter sild og makrel, og Vònin har i perioden ligeledes haft travlt med skovle til tobisfiskeriet i Nordsøen, for den danske pelagiske flåde.

Ejerne af Ruth, kom til Vònin med en bestilling af et sæt 22 m2 Cobra skovle , plus en 20 m2 skovl til Beinur HG-62 og Brestur HG-63 blev forsynet med en sæt 13 m2 Injector Shark skovle.