Fødevarestyrelsen gennemfører i år ekstra kontroller af bl.a. producenternes nedkøling af mad og oplysninger om næringsstoffer.
Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse her først i februar måned, hvor der sættes fokus på udvalgte områder.
Er der styr på industrikøkkenernes nedkøling af fødevarer og passer mængden af fedt, kulhydrat og protein med teksten på pakken m.m.
Hvert år supplerer Fødevarestyrelsen de løbende kontrolbesøg med kontrolkampagner med fokus på udvalgte områder.
»Når vi er på besøg i fødevare- og landbrugsvirksomhederne registrerer vi, hvor der er behov for særlig opmærksomhed. I år ser vi bl.a. på, om virksomhederne overholder krav til nedkøling af maden, fordi langsom nedkøling kan give bakterievækst og maveonde hos forbrugerne,« siger fødevaredirektør Annelise Fenger, Fødevarestyrelsen.
Nedkøling af fødevarer bliver én af de kontrolkampagner, som Fødevarestyrelsen gennemfører hos fødevareproducenterne. I andre kampagner kontrollerer Fødevarestyrelsen, om mængden af fedt, sukker og proteiner svarer til deklarationen, om frosne fisk fra Frankrig nu også kommer fra Frankrig, og om forbrugerne kan regne med dyrevelfærdsmærket på kyllingen i køledisken.
Formålet med kontrollerne er færre brud på reglerne, og de tilsynsførende er forberedt til dialog og vejledning om virksomhedernes konkrete udfordringer.
Fødevarestyrelsen har planlagt at gennemføre kontrolkampagner i 2021, der omfatter ca. 7.000 kontrolbesøg.