FN 206 Karen Mørk ombygget og klar til Fiskeri.

FN 206 Karen Mørk ombygget og klar til Fiskeri.

Et sommerhus besøg nede i Sønderjylland, og fiskeri i området gjorde Fiskeskippr Peter Mørk opmærksom på skibsværftet i Egernsund, C. J. skibs-og bådebyggeri.
Peter Mørks fartøj FN 206 Karen Mørk fra 1982 stod til en renovering i forbindelse med FAS2-pakken. ”Det startede med montering af rordyse, hvortil projektet ekspanderede og mange ændringer blev udført inden fartøjet idag med nyt udseende er klar til fiskeri igen,” siger Peter Mørk efter nogle måneder med rigtig høj service i Egernsund.

”Værftet blev valgt, da de kom med det billigste tilbud, og min svigersøn lige havde fået overbygget shelterdækket på hans fartøj FN 370 Susanne H,” beretter Peter Mørk, som har været ovenud tilfreds med hele forløbet. ”Jeg har nydt at følge udviklingen og de kompetente folk, som er ansat på det sønderjyske værft,” siger Peter Mørk, som også før har fisket i området.

Af ændringer er bl.a. blevet udført:
– Agterskib er forlænget og ombygget fra krydserhæk til spejl for at give plads til tromle, og grej der kan sættes og bjerges over hækken.
– Agterskib er udført i træ
– Ny aluskanseklædning over hele skibet
– Ny bakke og shelterdæk
– Montering af rordyse.
– Nye tromler er installeret og ny trawlgalge
– Udbygning af aptering agter.-messen og kabyssen er blevet større, og nyt toilet er installeret.
– Ny kran.

Det nye overdækkede shelterdæk, har en fornuftig højde til loftet og giver gode og rolige arbejdsforhold til besætningen. Mandskabet ombord kan også glæde sig over nyt toilet og større messe. Pt. Er besætningen bestående af to personer, men når FN 206 Karen Mørk skal i gang med hovedsagligt hummerfiskeriet igen, vil Peter gerne have en ekstra mand med ombord.

Værftet i Egernsund melder om tilfredsstillende aktivitet i vintermånederne. Særligt på grund af flere restaureringsopgaver af forskellige fartøjstyper fra forskellige lande.