Fiskerne invadere Christiansborg den 28. marts

Fiskerne invadere Christiansborg den 28. marts

Det ser ud til at facebook siden ”hjælp det maritime liv i Øresund”, har været i stand til at samle erhvervsfiskere, lystfiskere og miljøorganisationer som Verdensnaturfonden og Greenpeace samt andet godtfolk, som ellers ikke altid har samme mål og interesser for området Øresund, til protest mod myndighederne.

Sagen om den grådige råstofindvindingen i Øresund, har med et slag gjort det til en fælles sag og samlet mange til modstand mod det naturovergreb på sundets rige bundliv, som NCC udøver ud for Helsingør.

Sugning ved Lappen stoppet
Så selv om råstofindvindingen ved Lappegrunden er indstillet af miljøminister Kirsten Brosbøl, fortsætter fiskernes deres planlægning af protestsejladsen mod Christiansborg fredag den 28. marts, det fortæller lystfisker og administrator på Facebook gruppens side »HJÆLP det maritime liv i Øresund«, Jesper Larsen til P4 København. ”Vi protesterer mod Naturstyrelsens måde at sælge ud af den danske natur på og vi håber med protestsejladsen den 28. marts, at kunne råbe både politikerne på Christiansborg op, men også Naturstyrelsen, så praksis kan ændres, så vi i årene fremover kan se en bedre og mere fornuftig forvaltning af vores naturværdier.”

Protesten hjælper – mød op !
Jesper Larsen opfordre alle til at deltage i protestsejladsen mod Christiansborg, ikke mindst set i lyset af at NCC, nu har kastet sig over endnu et naturbevaringsværdigt fiskeområde i Øresund, Tårbækrev, som er kendt for sit unikke torskefiskeri og fladfiskeri.

Det er ifølge lystfiskeren fra Græsted, totalt til grin, at man nu i 80 år fra myndighedernes side, har opretholdt et forbud mod bundskrabende redskaber i Øresund, mens man samtidig og med den anden hånd, har underskrevet aftaler med NCC om, at de må fjerne den selv samme havbund. Man ved ikke om man skal grine eller græde, så derfor lyder den kraftige opfordring fra Jesper Larsen – Mød op og støt protestsejladsen den 28. marts, så dette altødelæggende overgreb på Øresunds fiskebanker, kan stoppes.