Fiskeriforhandlingerne mellem EU og Grønland er gået i fisk

Fiskeriforhandlingerne mellem EU og Grønland er gået i fisk

Således omtaler avisen Sermitsiaq, de netop kuldsejlede forhandlinger om en ny fiskeriaftale mellem Grønland og EU. Grønland kræver flere rejer ind i forhandlingerne.

Forhandlingerne mellem Grønland og EU om en fiskeriprotokol for de næste mange år, fra 2021 til 2027 er løbet strandet efter tredje forhandlingsrunde. En runde der ellers skulle have afsluttet aftalen mellem de to parter.

Istedet er forhandlingerne kølnet så meget, at parterne er gået fra hinanden og uden at der er aftalt nyt møde, fortæller den grønlandske avis videre.

Man står langt fra hinanden, for mens EU på den ene side kræver mindst de samme kvoter som hidtil, gerne højere, så kræver Grønland på den anden side, næsten det stik modsatte, nemlig mindre kvoter.

Disse modsætninger, har nu udskudt forhandlingerne på ubestemt tid. Så kravet fra EU’s side, om højere kvoter på blandt andet rejer ved Vestgrønland, dog til samme betaling som sidst, så har Grønlands udspil stik modsat, færre kvoter til EU i Grønlandsk farvand.

EUs fiskere har i mange år blandt andet haft adgang til at fiske torsk, rejer, hellefisk og lodde i grønlandske farvande.

Skriv et svar