Islandsk trawler lander 140 tons fisk

Islandsk trawler lander 140 tons fisk

Det er det islandske selskab Brims trawler RE 50 »Viðey«, der forleden lagde til havn på Sauðárkrókur, med en fangst på 140 tons fisk.

Fangsten var overvejende torsk af rigtig god kvalitet fanget i Kolbeinsey-området. Dette er »Viðey’s« første landing i år på Sauðárkrókur, og fangsten er efterfølgende transporteret til Reykjavík til videre forarbejdning.

I en kommentar til fiskeriet, siger skipper på »Viðey«, Kristján E. Gíslason, »Vi begyndte at fiske i »Nightshop« i Víkuráll Gully og havde rigget til rødfisk-fiskeri på rekordtid. Derfra satte vi kurs nordover forbi Westfjords og videre østover til Kolbeinsey-området med et par korte stop undervejs. Området, hvor vi fiskede, ligger omkring 95 sømil fra Siglunes i det nordlige Island, så vi var langt hjemmefra. Torsken her var i fin kvalitet med en gennemsnitsvægt på mellem tre til fem kilo. Alt i alt havde vi omkring hundrede tons torsk med herfra.«

»Viðey« landede fisk flere gange sidste år på Sauðárkrókur, og Gíslason forklarer, at forskellen er at der i år har været fangster af torsk senere på sommeren på vestfjordsbankerne som Hali og Thveráll. Nu er der istedet små fisk i området og vi har været nødt til at flytte til fiskebankerne ud for Nordkysten istedet.

»Vi forventer at være tilbage i aften og lander her igen senere på ugen. Derefter sætter vi kurs og fart mod vest og tilbage sydover, for en landing i Reykjavík. Planen er også at montere en tredje trawlvinch, så vi kan trække to-rig trawl, som det netop er gjort på »Akurey«. Denne ændring har fungeret godt for »Akurey«, og vi er nu de næste i køen,« forklarer Kristján E. Gíslason til slut.

Skriv et svar