Fiskeriforhandlingerne foregår mellem EU, Storbritannien og Norge, og de første indtryk er positive. Inden årets udgang håber parterne at nå til enighed om fiskeriet for det kommende år. Forhandlingerne omfatter diskussioner om fiskekvoter i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat, og de følger flere spor, herunder bilaterale samt trilaterale forhandlinger.
Det skriver Fiskeritidende.dk
Embedsmænd fra EU og medlemsstaterne leder forhandlingerne, og der er løbende dialog med fiskeriindustrien og Danmarks Fiskeriforening, der blandt andet er repræsenteret af chefbiolog Michael Andersen, samt formanden for Skagerrak/Kattegat-Udvalget Claus Hjørne Pedersen og formanden for Nordsø-Udvalget Alfred Fisker Hansen, der for nyligt deltog i de trilaterale forhandlinger i London.
Ifølge Michael Andersen er stemningen betydeligt bedre end sidste år, og der er enighed om flere arter. Dog er der stadig udfordringer med torskekvoten og sildekvoten. Især er opmærksomheden rettet mod torskekvoten, hvor Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) anbefaler en mindre kvote, på trods af at torskebestanden er vokset med 46 procent, hvilket betragtes som kritisabelt.
De bilaterale forhandlinger mellem EU og Norge genoptages i Oslo den 27. november, mens de trilaterale forhandlinger mellem EU, Norge og Storbritannien fandt sted i Bruxelles den 21.til den 23. oktober. Danmarks Fiskeriforening deltager aktivt i både Oslo og Bruxelles. Forhandlingerne forventes at fortsætte ind i december, og en endelig politisk aftale om kvoterne skal vedtages på et Ministerrådsmøde i EU midt i december.