Fiskeriets Arbejdsmiljøråd demonstrerer destabilitet.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd demonstrerer destabilitet.

På DanFish International 2011 i Aalborg, vil Fiskeriets Arbejdsmiljøråd sætte yderligere focus på stabilitetsforhold for mindre fiskefartøjer.
Med baggrund i flere ulykker på havet og ikke mindst farlige episoder også kaldet ”near miss” situationer, har Fiskeriets Arbejdsmiljøråd opsat en prøvetank med et modelskib, hvor stabilitetsforholdenen, ombord på vores fiskerflåde, kan vises og demonstreres i fuld skala.

Til prøvetanken er der bygget et modelskib, som skal bruges til at demonstrere stabilitets forhold og den får urpremiere på fiskerimessen i Aalborg oplyser Flemming N. Christensen fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. På standen vil OC Consult Ole Christensen være tilstede med forsøg og demo af stabilitets modellen.

Fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd vil både Karsten Korsgaard og Erik Pedersen supplerer ved prøvetanken, med yderligere informationer til stabilitets forholdene og fremvise den sidste nye dvd-film med titlen ”på ret køl” for mindre fartøjer og gennemgå Arbejdsmiljørådets nye sikkerhedsquide, ligeledes for mindre fartøjer.

Endelig skal messen være en ”kick off” for en række temadage, rundt om i de danske havne, fra midten af oktober til den 1. december 2011. Disse dage vil ligeledes sætte focus på destabilitet og sikkerhed for mindre fartøjer.

Fiskeriets Arbejdsmilljøråd byder velkommen til et par meget lærerige dage.