Fiskebranchen i Norge satte fokus på afskær fra fisk
En større konference omkring Marin Ingrediens blev afholdt onsdag den 20. november Gardermoen Hotel i Oslo

Fiskebranchen i Norge satte fokus på afskær fra fisk

En større konference omkring Marin Ingrediens blev afholdt onsdag den 20. november Gardermoen Hotel i Oslo, for branchen arrangeret af FHF, NCE Blue Legasea og Sjømat Norge.

Omkring 100 deltagere deltog i konferencen, som satte søgelys på den marine ingrediensindustri og dens udfordringer samt belyste mulighederne indenfor anvendelsen af det som nordmændene kalder »restråstoff«, også populært kaldet afskær.

Deltagerne fik undervejs i konferencen kendskab og viden via debatindlæg fra forskellige i branchen og industrien samt forskere fra universiterne. Repræsentanter fra FHF, Sjømat Norge, Kontali Analyse, Pharma Marine, Vesteraalens, Nofima og Sintef Ocean samt mange flere. Fagfolk der hver på deres felt og med deres viden gav input til alt fra hvorledes industrien om marine ingrediens fremstår i et miljøperspektiv, over til love og forordninger på området, til de helbredsmæssige gunstige effekter ved brugen og indtagelsen af marint protein og de marine olier m.m.

Deltagerne fik dagen igennem en bred viden og faglig indsigt i udnyttelsen af dagens og morgendagens råstof, både nationalt og internationalt.

Programmet omhandlende bredt »Fra industrien til Marin Ingrediens« – som kan læses her