Fanø: Forsikringsselskab betaler for at fjerne forlist kutter
Ri 524 »James Robert« ligger fortsat i brændingen ud for Fanø - Ingen vil tage ansvar for oprydningen.

Fanø: Forsikringsselskab betaler for at fjerne forlist kutter

Efter lang tids tovtrækkeri ser der nu ud til at være en løsning i sigte vedrørende vraget af fiskekutter, der har ligget ved kysten syd for Rindby på Fanø siden januar i år.

Ifølge TV SYD har forsikringsselskabet Skibsforsikringen givet tilsagn om at betale regningen for at fjerne vraget. Lige nu venter selskabet på en tilbagemelding fra Fanø Kommune om de praktiske foranstaltninger, inden arbejdet med at fjerne kutteren indledes.

Bestyrelsesformand for Skibsforsikringen, Michael Holm, tør ifølge TV SYD dog ikke gisne om, hvornår vraget er endeligt fjernet

– Jeg aner det simpelthen ikke. Nu er det jo sommerferie, men det bliver lige så snart, tingene er i orden med kommunen, siger Michael Holm til TV SYD.

På Fanø har skibsvraget givet anledning til en masse irritation og debat hos både borgere og politikere. Især på et tidspunkt, hvor meget tydede på, at regningen for at fjerne vraget ville ende hos Fanøs skatteydere.

Fanø Kommunes borgmester, Sofie Valbjørn, er derfor både glad og lettet over, at forsikringsselskabet nu har lovet at betale regningen:

– Det er virkelig dejligt. Det er rigtigt fint, at de langt om længe påtager sig det ansvar at fjerne kutteren. Det kan ikke være rigtigt, at skatteborgerne på Fanø skal betale for fjernelsen, siger hun til TV SYD.

Hvor store udgifterne for at fjerne vraget bliver, er dog fortsat uklart.