Færøsk trawler taget i ulovlig dumpning

Færøsk trawler taget i ulovlig dumpning

Det norske kystvagtskib Sortland, har fredag morgen den 20. februar, opbragt den færøske trawler Enniberg og overdraget sagen og fartøjet til politiet i den nordligste by i Norge, Hammerfest på øen Kvaløya.

Det opbragte færøske fartøj, havde dumpet mindre indbringende fisk, til fordel for arter, hvor prisen var højere. KaptajnLøjnant Kenneth Dyb fra Kystvagten, siger til den norske avis Sunnmørsposten, “desværre bliver der jævnligt observeret brud på Havressurse loven. Med presset på fiskeriet for tiden, er der flere der skiller sig af med mindre indbringende fisk, til fordel for fisk med en højre værdi.”

Den færøske trawler Enniberg har fået 409.000 kroner i bøde, for at dumpe beskyttede fiskearter, tilbage i norskehavet igen og kaptajnen har personligt modtaget et bødeforlæg på 20.000 kroner for brud på samme lov.

Operationsleder på kystvagtsskibet Sortland, siger videre om opklaringsarbejdet, “Enniberg havde flere forskellige trawl om bord og forskellige fileter. Så alt imens et nyt trawl blev hevet om bord, skilte besætningen sig af med, fisk med en lavere afregnings-pris. Noget som kystbevogtningen desværre ser oftere og oftere.

Det vides ikke om skipper og rederi fra Enniberg, endnu har godkendt bødeforlægget, men efter det oplyste holdes Enniberg ikke i arrest, men kan i stedet sejle når de har lyst.