Færøerne: Sildetrækket fortsætter

Færøerne: Sildetrækket fortsætter

De færøske trawler fortsætter deres fiskeri efter atlantiske sild, som de både fanger i og omkring Færøerne, men også ud for Island, hvorhar de ilandbragt gode fangster.

I Ánirnar, den lille færøske bygd der ligger nord for Klaksvík på Bordoy, landede Christian í Grótinum i sidste uge en last på 550 tons sildefilet og 130 tons helfrossen fileter i Ánunum, som de har fisket ud for Færøerne. Undervejs har de haft et godt fiskeri og efter losningen er de atter tilbage i fiskeriet efter sild i og omkring Færøerne.

I Midvágur landede Katrin Jóhanna  235 tons ud af en fangst på samlet 470 tons sild. foto: Kiran J

I Midvágur landede Katrin Jóhanna 235 tons ud af en fangst på samlet 470 tons sild. De sidste 235 tons landede de i Vestmanna. Også her er kurs og fart igen sat til sildefiskeriet ud for Færøerne. I Tvøroyri landede Gøtunes landede 1.200 tons sild, som de har fisket ud for Island. De har haft et godt fiskeri, og så snart de havde landet til Varðin Pelagic tog de tilbage til fiskeriet efter sild. Også trawleren Tróndur í Gøtu landede en god fangst i sidste uge på 1.440 tons sild, som de også havde fisket havde fisket ud for Island.

Ligeledes havde **Høgaberg** 1.000 tons sild med hjem fra en tur i islandsk farvand foto: Sverri Egholm

I Kollefjord landede Norðingur 750 tons sild, efter en godt fiskeri ud for Færøerne og Borgarin landede 1.250 tons sild, som de også havde fisket ud for Færøerne. Begge trawlere er igen på feltet ud for Færøerne, hvor den færøske sildeflåde fisker for tiden. I Fuglefjord landede Jupiter landede 1.000 tons sild, som de havde fisket i islandsk farvand. Fangsten blev landet hos Pelagos i Fuglefjord. Ligeledes havde Høgaberg 1.000 tons sild med hjem fra en tur i islandsk farvand og islandske Huginn landede også en pæn fangst på 1.100 tons sild, som de også havde fisket ud for Island. Her blev fangsten landet til Pelagos i Fuglefjord. Finnur Fríði landede 1.200 tons sild, som de havde fisket ud for Færøerne. Det samme havde Fagraberg, der landede 750 tons sild, som de også har hentet ud for Færøerne. Arctic Voyager landede 800 tons sild og Hoyvík landede 300 tons sild i sidste uge, som de også havde fisket ud for Færøerne.

Skriv et svar