Færøerne: Industritrawlere lander blåhvilling
Trawleren **Christian í Grótinum** landede i sidste ugen en last på 2000 tons blåhvilling, som de havde fisket i EU farvand.

Færøerne: Industritrawlere lander blåhvilling

De færøske pelagiske trawlere fisker blåhvilling, og en enkelt dansk trawler landede i den forgangne uge lidt makrel til Pelagos i Fuglefjord.

Trawleren Christian í Grótinum landede i sidste ugen en last på 2000 tons blåhvilling, som de havde fisket i EU farvand. De landede fangsten til Havsbrún i Fuglefjord, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Høgaberg landede 700 tons blåhvilling til Havsbrún, sum de også havde fisket i EU farvand. De har haft et godt og fornuftigt fiskeri på turen.
Fagraberg landede 1400 tons blåhvilling, også hentet i EU farvand og også her har man haft et fornuftigt fiskeri. Efter losningen venter man nu på bedre vejr, så man igen kan tage på fiskeri i internationalt farvand. Den danske trawler Astrid landede 900 tons makrel, også fisket i EU farvand. De landede fangsten til Pelagos, før de tog tilbage til fiskeriet.

Gitte Henning 1 landede 900 tons blåhvilling. De landede 600 tons på Tvøroyri, og de sidste 300 tons til Havsbrún i Fuglefjord. De har haft et rigtig godt fiskeri på denne tur, og her måtte man også venter på bedre vejr før de kan tager tilbage til fiskeriet. Jupiter landede 420 tons blåhvilling, som de har fisket i EU farvand. De har haft godt fiskeri denne tur, denne tur, og de venter nu på bedre vejr før de tager tilbage til fiskeriet. Trawleren Næraberg landede 3200 tons blåhvilling, som de har frosset ombord. De landede fangsten til Faroe Pelagic, og så snart de havde ventet gjorde de sig klar til ny tur, men man venter dog på bedre vejr inden kurs og fart atter sættes til fiskepladsen.