Færøerne: Flere færøske pelagiske fartøjer har landet i udenlandske havne

Færøerne: Flere færøske pelagiske fartøjer har landet i udenlandske havne

Det tidligere danske fartøj »Gitte Henning 1«, har efter et fiskeri efter blåhvilling i internationalt farvand vest for Irland, landet en last på 3.000 tons blåhvilling.

Skipper og besætning er tilfredse med resultatet og fiskeriet. Så straks efter landingen ved FF i Hanstholm, har de igen sat kurs og fart til fiskeriet efter blåhvilling i Nordatlanten. I skrivende stund befinder de sig vest for Skotland lidt syd for øen Barra Head, hvor de logger med 9,1 knob, i følgeskab med en del norske fartøjer og et enkelt fransk, der også skal fiske blåhvilling vest for Irland.

Den færøske trawler Finnur Fríði landede i sidste uge en last på 2.300 tons blåhvilling i Egersund i Norge. En fangst som de også havde fisket i internationalt farvand vest for Irland. Også her var der tilfredshed med fangsten og fiskeriet og de er allerede tilbage på feltet vest for Irland, hvor det specielt er tre områder der fiskes på. Den norske fartøj Atlantic Star landede 800 tons blandet fisk, men overvejende rødfisk. De har fisket i og omkring Tromsøflaket i små 18 dage og efter landingen, skiftede de besætning og er igen at finde i farvandet Nordvest ud for Tromsø.

Skriv et svar