Den pelagisk fisk lodde, der gyder på lavt vand, er almindeligt forekommende i det kolde vand på den nordlige halvkugle. Der er fire selvstændige loddebestande i området omkring Nordatlanten og Barentshavet. Den islandske lodde er bare én af dem. Den forarbejdes til, enten som helfrossen lodde eller til produktion af rogn eller fiskemel og -olie.
I Island landede den færøske trawler Tróndur í Gøtu i ugens løb en last på 2.000 tons lodde i Fáskrúðusfirði, som de har fisket ud for Island. De har haft et fint fiskeri på turen. Tilsvarende landede den færøske trawler Høgaberg en last på 1.600 tons lodde, også i Fáskrúðsfirði, som de havde fisket ud for Island. Her melder man også om et godt fiskeri. Trawleren Gøtunes fra Færøerne landede 1.650 tons lodde i Fáskrúðsfirði, som også er fisket ud for Island og trawleren Finnur Fríði landede 2.500 tons lodde i Fáskrúðsfirði, som på tilsvarende vis er fisket ud for Island. De har haft et godt fiskeri på turen, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet.
Landinger til Eskifirði i Island
Den færøske trawler Norðborg landede 800 tons lodde i Eskifirði, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft godt fiskeri, og sejlede derefter til Færøerne med 992 tons frossen lodde og 85 tons mel, som skulle landes i Ánunum. Norðborg har nu opfisket loddekvoten for i år.