EU’s chefforhandler udtaler: Brexit-aftale syntes længere væk end nogensinde

EU’s chefforhandler udtaler: Brexit-aftale syntes længere væk end nogensinde

Det går ikke fremad i forhandlingerne omkring et Brexit samt en handelsaftale med briterne. Tværtimod – for ifølge EU’s chefforhandler Michel Barnier, går det derimod den stik modsatte vej, nemlig henimod et »No-Deal-scenarie«, hvor især fiskeriet i forhandlingerne er et stridspunkt, hvor parterne ikke kan blive enige.

Efter de seneste forhandlinger, som er de syvende i denne forhandlingsrunde, var der efterfølgende pressemøde, hvor det blev slået fast, at man ikke kunne tale om egentlige gennembrud i forhandlingerne og det kan man heller ikke i fiskeriforhandlingerne. Istedet meldes der om store uenigheder og meningsforskelle, som det bliver overordentligt svært at få handlet på plads, inden briterne endegyldigt forlader EU, senest natten mellem torsdag den 31. december 2020 og fredag den 1. januar 2021.

Så konklusionen på denne uges intense forhandlinger mellem briterne og EU, er nok snare, at en aftale mere sandsynligt og at denne virker måske endnu længere væk og endnu mere usikker end for blot en uge siden, forklarer en frustreret og ærgerlig Michel Barnier, der er EU’s topforhandler i briternes exit fra EU.

Storbritanniens chefforhandler, David Frost, beskylder på den anden side EU for at stå i vejen for en aftale, skriver Reuters i sin nyhedsspalter. Det skyldes blandt andet EU’s forhandlingsstrategi, der sætter fiskerispørgsmålet før alt andet. Når først det er klaret, kan man gå videre til andre ligeså væsentlige emner. end usselt mammon, hvilket går det umådeligt svært at nå til enighed på anders mere væsentlige områder.

Skriv et svar