Fisk har altid været en vigtig del af de gode kostråd og bliver anset for at være sundt, fordi det indeholder mange vigtige næringsstoffer.
Sundhedsmyndighederne anbefaler at spise fisk to til tre gange om ugen. Men nogle forskere har advaret kvinder og børn mod at spise fisk på grund af miljøgifte som kviksølv. Derfor er der opstået bekymring blandt mange om, hvorvidt fisk stadig er godt for helbredet.
I en stor undersøgelse, som FN’s organisation for ernæring og sundhed (FAO) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har lavet, har forskere kigget på både fordelene og risici ved at spise fisk.
Havforskningsinstituttet i Norge har hjulpet med at gennemgå al den forskning, der findes på området, for at få et klart svar.
Du kan læse artiklen her på Det norske Havforskningsinstitut Er det farleg å ete fisk?
Konklusionen er, at de positive effekter af at spise fisk – som bedre hjerte-kar-sundhed, beskyttelse mod demens og Alzheimers, samt sund vækst hos børn – opvejer risikoen ved at blive udsat for små mængder miljøgifte.
Selvom der stadig findes huller i forskningen, er det overordnede billede klart, at Fordelene ved at spise fisk overstiger de potentielle risici.