En lidt for stille uge ombord i O41 ”Gefion”

En lidt for stille uge ombord i O41 ”Gefion”

Skibet fandt i ugens løb ikke mange brisling.
Kerteminde trawleren O41 ”Gefion” har den seneste uge ikke haft held med fiskeriet, og samlet er det blevet til for lidt fiskeri.

Sådan lyder meldingen fredag middag, da vi på mobiltelefon får kontakt med skibet. Skipperen fortæller, at man i ugens løb uden held har søgt brisling ned til Bagenkop og retur; ”nu er vi så her – og her finder vi heller ingen brisling”.

Den position skibet i øjeblikket afsøger, er et område i det nordlige Storebælt, tæt på halvøen Hindsholm, men som nævnt, synes brislingen for nuværende at være forsvundet.

En enkelt uge med svigtende fiskeri, slår imidlertid ikke en fisker ud; ”I næste uge prøver vi nok en tur ned mod Femern Bælt”, lyder den optimistiske melding fra styrehuset på den 16,7 m. lange trawler. I tiden til man igen kommer i kontakt med brislingerne, må man nøjes med at glæde sig over den tid, hvor brisling fiskeriet har været godt.

”Gefion”, der sejler med to, hhv. tre besætningsmedlemmer, udøver overvejende dagsfiskeri og besætningen overnatter dermed oftest hjemme.