DMI`s farvandsudsigter har holdt flyttedag

DMI`s farvandsudsigter har holdt flyttedag

Mange fiskere har i tidens løb glædet sig over farvandsudsigterne på DMI`s hjemmeside, og har flere gange dagligt været inde over siden, for at tjekke vind, strøm, bølgehøjde og temperatur m.m. for at holde sig ajour med situationen og som en del af den nødvendige planlægning af fiskeriet.
Det undrede derfor også mange fiskere, hvorfor efterretningerne og prognoserne pludselig ikke var at finde det sædvanlige sted på hjemmesiden længere. Til stor fortrydelse for mange som fik glæde vendt til frustration, for hvor kunne man nu finde tilsvarende sikre forudsigelser af vejret.

Med efter FiskerForum kontaktede DMI`s kundeservice, kunne man allerede i receptionen hurtigt afklare mange fiskeres spørgsmål på, ”hvorfor har DMI ændret indholdet i farvandsudsigterne. Det har vi heller ikke,” lød meldingen tilbage, ” vi har flyttet det til en undergruppe der hedder Havprognoser, hvilket det jo egentlig også er.” Så nu er der også lidt logik i linket der herefter ser således ud:

http://www.dmi.dk/hav/udsigter/havprognoser/

Under havprognoser, produceres 6 parametre, hvoraf de 3 findes som både styrkefelter (farvede arealplots) og retningsfelter (pileplots), for Nordsøen og de indre danske farvande samt Østersøen.

Der er mulighed for at få prognoser og kombinerer disse med farver og pile, på strøm, salt, temperatur, vandstand, bølgehøjde, vind, strømretning, bølgeretning og vindretning, time for time, 3 dage frem. Man skal blot huske i bunden af kortet at trykke på play.

Som eksempel har vi i billedeoversigten, downloadet stil-plots af vejrsituationen ud for Grenå fredag den 16. august klokken 15.00.

Linket til DMI`s hjemmeside findes ligeledes her nedenfor på siden.